Isplata subvencija za poljoprivredu do sredine juna

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je da će subvencije koje se tiču tova i mehanizacije država isplatiti najkasnije do sredine juna.
Isplata subvencija za poljoprivredu do sredine juna
Foto: Pixabay
Nedimović je rekao da je dat "maksimalan gas" da se to uradi, navodeći da je primljeno skoro 65.000 različitih zahteva koji se tiču tova, ili 50 odsto više nego prošle godine.
 
Govoreći o nacrtu zakona o sezonskim radnicima, Nedimović je istakao da nikada ranije nije postojao institucionalni okvir za te sezonske radove i da je sve do sada bilo "na crno".
 
"Javna rasprava je završena, nadamo se da će zakon ići u skupštinu narednih dana i da od 1. januara 2019. godine imamo rešen taj sistem", rekao je Nedimović. Prema njegovim rečima, procedura će biti jednostavna da radnik može da se prijavi i mobilnim telefonom i da ima pravo na penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje.
  • odgovor

    21.05.2018 01:27
    VladimirNS
    Pitanja za "hrabre" paore
    Za koju godinu?
    2017?
    Gde su blokade puteva i kolike su bile subvencije kada ste nam paralisali saobraćaj u odnosu na današnje?
    @
    Ni onda nije bilo sve jedno iskazati protest a danas je opasno po život. Nema više ni protestnih šetnji po gradovim a beda je veća nego ikada.
    Zavladao je strah medju ljudima, niko više ne sme da se pisne.
  • jovan2

    20.05.2018 21:35
    popustio je reci, za proslu godinu, kasne godinu dana.
  • VladimirNS

    20.05.2018 19:13
    Pitanja za "hrabre" paore
    Za koju godinu?
    2017?
    Gde su blokade puteva i kolike su bile subvencije kada ste nam paralisali saobraćaj u odnosu na današnje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.