Nenadu Ristiću potreban novac za lečenje

Nenad Ristić, docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu teško je oboleo od retke vrste limfoma koji se zove T lymphoblastic lymphoma.
Radi se o vrlo retkoj i agresivnoj vrsti ne - Hočkinovog limfoma, koja pogađa samo dva odsto obolele populacije i jako je agresivan.
 
Porodica obolelog je kontaktirala bolnicu Maltezer u Nemačkoj, koja im je dostavila uputstvo i cenovnik. Preko fondacije Budi human počelo je prikupljanje novca i iznos je brzo prikupljen. Nenad je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji, ušao u remisiju i krajem oktobra je bio u Nemačkoj.
 
Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10.11.2017. Sve je prošlo u najboljem redu i on je vrlo brzo pušten na kućno lečenje. Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, pa je opet vraćen u bolnicu.
 
Utvrđeno je da se radi o teškoj i ozbiljnoj komplikaciji, veno-okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je s terapijom, koja je veoma skupa. Za sedam dana lečenja potrebno je 35.000 evra. Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo da se primenjuje tri nedelje, što je ukupno iznosilo 105000 evra.
 
Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije "Budi human", dug prema bolnici je sveden na 40.000 evra. Da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da se za tri meseca izmiri celokupan dug. Nenadova supruga Marina Stojanović Ristić takođe je bolesna jer joj je oktobra 2016, mesec dana pred porođaj otkriven veliki tumor na mozgu.
 
Porođaj je bio rizičan, a Marina je na svet donela devojčicu i odstranjen joj je veći deo tumora. Čekaju je intervencije gama nožem, ali je, kako kaže, trenutno sprečena da u ovim trenucima i uz bebu od 18 meseci, razmišlja o svom daljem lečenju.
 
Nenadu možete da pomognete uplatom novca na neki od računa:
 
160-480610-54 dinarski
 
00-540-0002220.1 devizni
 
ili slanjem SMS broja 328 na 3030

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.