Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo podržao rektora Arsenijevića

Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo je jednoglasno odlučio da ne razreši Nebojšu Arsenijevića sa funkcije rektora Univerziteta u Kragujevcu, jer "nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi".
 Savet Univerziteta u Kragujevcu ponovo podržao rektora Arsenijevića
Foto: Pixabay
U saopštenju sa sednice, navodi se da je Savet takođe odlučio, jednoglasno, da ne poništi diplomu o stečenom naučnom nazivu doktora medicinskih nauka rektorovom sinu Aleksandru Arsenijeviću i naučno-nastavna zvanja, jer je stečena "u skladu sa Zakonom, Statutom Univerziteta i aktima i odlukama nadležnih organa Fakulteta medicinskih nauka".
 
Savet je danas razmatrao upozorenje ministra posvete u vezi sa preduzimanjem mera koje je utvrdila prosvetna inspekcija i akt njegovog pomoćnika u vezi sa zahtevom za poništavanje doktorata rektorovog sina i oduzimanje zvanja docenta.
 
U saopštenju se navodi i da je Savet još jednom pozvao nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na poštovanje autonomije Univerziteta uredjene Ustavom i Zakonom o visokom obrazovanju kao i pravo članova akademske zajednice i članova organa Univerziteta da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima odlučuju o pitanjima iz svoje nadležnosti.
  • Provizionar

    24.05.2018 23:18
    Cosa Nostra
    Kragujevac leglo korupcije i mitomanije dve familije Arsenijevića i Nikolića. Arsenijevićima se ne predaje tron zbog uticaja na zapošljavanje , komisije i novac od projekata. Dok je Nikolić na čelu grada samo radi (pro)vizija, poput kupovine nepokretnosti u stečaju za Autobusku stanicu umesto izgradnje stanice na gradskoj parceli koja je predvidjena planom, a ostao bi i radi nove izgradnje protivno uslovima iz urbanističkog plana u naselju Bubanj kod Vojne bolnice, gde niču osmospratnice na 10 ari a treba 40 po planovima, i posebno ne da zbog muvanja sa novom izgradnjom i povučenim spratovima, jer je ceo centar grada izgradjen suprotno planovima u kojima piše povučen sprat sa krovom malog nagiba, a on dozvoljava investitorima po tri etaže ispod krovova sa nagibima ko na Zlatiboru i eto ekstra profita uz izbegavanje plaćanja uredjenja zemljišta. Naravno Nikolić drži inspekciju na čelu sa Andrejom Ilićem koji sve to vidi ali ne stopira gradnju. Organizovana ekipa nema, kad bi sve to znao Glišić predsednik IO u SNS ne bi imao mnogo dilema oko pisanja obrazloženja. Jedna poseta urbanističke inspekcije iz Bgd bi mu svakako brzo izmakla fotelju gradonačelnika, jer bi se videlo da on ne kontroliše i organizuje rad inspekcija ili im daje instrukcije da ne izlaze na teren radi obezbeđivanja dodatnih sredstava za adaptaciju vikendice na Savi !!!
  • Milena

    22.05.2018 01:00
    VPŠ
    Pa i u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu rade sa osporenim doktoratima.
  • Nizina

    21.05.2018 23:37
    Beskicmenjaci
    ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.