Ljajić: Nema ukidanja rominga, moguće niže cene usluga

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da za sada nema ukidanja rominga i da su moguće samo niže cene.
Ljajić: Nema ukidanja rominga, moguće niže cene usluga
Foto: Pixabay
"Mi bi za početak bili zadovoljni da dođe do snižavanja cena roming usluga između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije. To je naša realnost u ovom trenutku", rekao je Ljajić za TV Prva.
 
On je pojasnio da je cilj da dolazi do postepenog snižavanja roming usluga jer su cene u Srbiji tri i po puta veće nego u Evropi, korišćenje interneta više desetina puta veće.
 
"Ako postoji spremnost unutar EU, a čini mi se da po prvi put postoji spremnost da dođe do postepenog snižavanja cena roming usluga, već naredne godine cena bi mogla da ide na 70 evro centi, a onda 2020, 2021. godine da bude dodatno smanjenje za 20 evro centi", pojasnio je ministar.
 
Da li će se to i desiti, kako kaže, ne zavisi od Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana već pre svega zavisi od Evropske komisije.
  • Što dalje od nje

    23.05.2018 11:17
    Hipokrizija Evrope
    Čitava ta priča o EU i bratstvu i jedinstvu, ljudskim pravima, ogleda se u sledećem:
    - Maksimalna hipokriyija vladaju'e klase u Evropi prema svim ostalim zemljama, dvostruka merila za sve.
    - Ako je u pitanju hrana, ne treba mnogo da govorim. Uzmete 10 evra i pogledajte šta ćete kupiti bilo gde u Evropi, šta u istočnim zemljama a šta u Srbiji.
    - Ako su u pitanju cene tehnike, tu je stvar još gora. Proizvode se posebni modeli aparata za istočni blok, možemo ga slobodno nazvati blokom, aparthejdom, segregacijom ljudi.
    Ti aparati nisu ništa jeftiniji, samo su nekvalitetniji.
    - AKo su u pitanju bilo kakve usluge, komunikacije nisu jedini primer.
    Evropa laže li laže.
    Deluje mi da neko već sada formira društvo prema nekim kastama.
    Da formira regije za radne robove i za plemstvo.
    Evropo, daleko ti lepa kuća bila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.