General Diković ispunio uslove za penziju

Načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković ispunio je zakonske uslove da ode u penziju. Međutim, to ne znači da će napustiti mesto glavnokomandujućeg srpskim oružanim snagama.
General Diković ispunio uslove za penziju
Foto: 021.rs
"Apsolutno sam spreman za penziju. Mogu odmah otići. To je jednostavna stvar, a ukoliko i ostanem u službi biće sve po zakonu", rekao je Diković za N1.
 
Zakon kaže da sa navršenih 40 godina staža i 58 godina života general skida uniformu. Osim ako državni vrh ne odluči drugačije i zadrži ga u službi još dve godine.
 
"Samo predsednik Vučić može da donese odluku da li general Diković ide u penziju ili ne. To je u potpunosti nadležnost predsednika Vučića, on je čovek na čiju odluku čekamo", kaže vojni analitičar Aleksandar Radić.
 
Takva odluka predsedniku Vučiću, pre nešto manje od mesec dana nije bila ni na kraj pameti.
 
"Ja sam zadovoljan radom načelnika Generalštaba, nisam se bavio time, videćemo. Nisam čak ni znao, iskreno da vam kažem, nije me vojni kabinet upozoravao", rekao je predsednik Srbije.
 
Ukoliko Diković, ipak, ode u penziju, u vojnim krugovima, kako Radić kaže za N1, kao budući načelnici Generalštaba najčešće se spominju komadant kopnene vojske Milosav Simović i pomoćnik ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović.
 
"Imaju dosta snažne vojne karijere. Obojica su bili komadanti jedinica na ratištu i to od početnih oficirskih činova, s tim da je general Simović bio tri godine u Briselu na mestu šefa vojne misije pri NATO, to je referenca koju više priznaje Zapad. S druge strane Simović je bio više na terenu na jugu Srbije, tako da je to možda značajnije za unutrašnju upotrebu u srpskom javnom mnjenju", navodi Radić.
  • Maltezer

    24.05.2018 13:00
    @Korto
    Sviđa mi se vaš komentar...
  • Korto

    24.05.2018 12:47
    Da je vojska ono što bi trebalo da bude taj Diković bi ispunjavao uslove samo za randevu sa streljačkim vodom zbog veleizdaje.
  • ST

    24.05.2018 07:19
    Bolje odmah u penziju...Slabi ste generali,kad vam ovakvi sa vlasti komanduju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.