Mahinacije će i dalje biti moguće pri tehničkim pregledima?

Tehnički pregledi će trajati najmanje pola sata, a fotografisanje će biti obavezno, propisuje novi pravilnik koji će početi da se primenjuje od 5. jula.
To je rekao direktor policije Vladimir Rebić i dodao da će se više pažnje posvećivati tehničkoj ispravnosti vozila i da novi pravilnik propisuje minimalno vreme trajanja tehničkog pregleda. Rebić je istakao da će nova pravila značajno doprineti da se izbegnu razne mahinacije zbog kojih su, kaže, mnogi ostali bez licence za obavljanje tehničkih pregleda.
 
"Apelujemo na građane da poprave svoja vozila pre nego što odu na tehnički pregled da ne bi došli u situaciju da ne dobiju dokument. Vlasnici tehničkih pregleda neće smeti da gledaju kroz prste vozačima da ne bi izgubili licencu za rad, a krajnji benefit biće ispravnija vozila na srpskim putevima", rekao je Rebić za "Pink".
 
Međutim, mnogi se pitaju da li su bez obzira na sve ovo mahinacije ipak moguće.
 
Kako piše "Kurir", Slaviša Lekić iz Foruma kontrolora tehničkih pregleda, kako piše "Kurir", slaže se da su i dalje moguće razne mahinacije i da će ti problemi biti rešeni kada se tehnički pregledi budu snimali, a ne samo fotografisali.
 
"Moguće je da se prave 'vozila blizanci' i da se ukradenom vozilu dodeli isti broj šasije kao nekom ko je već negde registrovan. A moguće je i da se prepravi jedan broj karaktera šasije, da se ne podudaraju ni sa jednim vozilom iz baze podataka proizvođača", kaže Lekić za ovaj list.
 
On još dodaje da bi trebalo u obavezno fotografisanje uneti broj šasije, s obzirom na to da je uglavnom pristupačan za slikanje.
 
Profesor Saobraćajnog fakuleta u penziji Milan Vujičić rekao je za "Kurir" da je fotografisanje uvedeno kako bi se manipulacije smanjile, ali da su moguće i dalje, te naglasio da tehnički mora da se snima kamerom, kao u Velikoj Britaniji.
  • Rotkvarija

    25.05.2018 07:44
    Odgovor
    Unapredila je uzimanje para.
    Budžet agencije za 2018. je 900.000.000 dinara. Veći od onog iz 2017. za 30%.
    Napredno.
  • nije nego

    24.05.2018 15:59
    A Agencija za bezbednost saobraćaja će to da nadgleda i nadzire!!!
    Naravno, uz dobru nadoknadu!
    Sve što su oni radili je zakomplikovana do maksimuma, ali šta ima veze - bitno je da se plati taksa!!!
    Da li iko ima primer šta je to Agencija unapredila i olakšala građanima???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.