Inspekcije uskoro zajedničkim snagama obilaze problematične firme

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da privrednike više neće obilaziti svaka inspekcija posebno, već da će ih zajedno obilaziti inspektori na osnovu godišnjih planova inspekcijskih nadzora.
Inspekcije uskoro zajedničkim snagama obilaze problematične firme
Foto: Pixabay
Ružić je za "Politiku" rekao da su najavljeni obilasci inspekcija uvedeni na zahtev privrednika i da se u nenajavljenu posetu ide u firme koje nemaju "dobru istoriju poslovanja".  
 
"Sada inspekcije idu u kontrolu tačno određenih delatnosti, bilo u pogledu rizika po zdravlje i imovinu građana, bilo po riziku poslovanja u sivoj zoni", kazao je Ružić.  
 
Ružić je istakao da su svi planovi inspekcija javni i dostupni privrednicima i da oni mogu da se informišu koje delatnosti će biti u fokusu inspekcije svake godine.  
 
"Želimo da obezbedimo izvesnost u poslovanju, pravnu sigurnost i ujednačenu praksu u postupanju", istakao je Ružić.  
 
Kako list navodi, ove godine pod lupom je siva ekonomija (kafa, duvan, brašno i bazan ulja), bezbednost (đačke ekskurzije, turistički aranžmani i linijski prevoz) i zdravlje građana (solarijumi).  
 
Kafa, alkohol, cigarete, duvan i gorivo, odnosno akcizna roba, najčešća su meta šverca i nelegalne prodaje zbog visokih nameta. 
 
"Politika" navodi da je zajedničko delovanje inspekcija testirano na suzbijanju nedozvoljene trgovine duvanom i duvanskim proizvodima. Rezultat toga je 1.453 podnete krivične prijave. Privremeno je oduzeto 461.450 boksova cigareta, kao i 299.521 kilogram rezanog duvana, a ukupna vrednost oduzete robe je 892,9 miliona dinara.
  • Neverni Toma

    28.05.2018 18:38
    Na kukovo leto
    Problematicne firme....necete valjda u Danubius? Il....Nektar....Ekolab? Mora da je inspekcija citala pesme od Ršuma...pa krenula...hahe...ima li nekoga u ovoj naciji da sa mnom uživa u izmotaciji.....il kako rece papagaj u jednom vicu...***eš oči ovo se mora videti!!
  • vlada

    25.05.2018 22:06
    niste slozni
    Najveca tuga sa AMB grafikom je sto radnici nisu slozni i da se neljute u firmi su ostali samo oni koji su naucili da rade i zive na tudoj grbaci.Oni sami znaju na koga se to odnosi posto su napustali grafiku i odlazili u druge stamparije i kad su uvideli koliko se tamo krvnicki radi pokupili su svoje prnje i vratili se nazad.Ja sam tuzio AMB grafiku i AMB GRAFIKA je isplatila do zadnjeg dinara sa kamatom plate a uskoro dolaze sudski izvrsitelj da naplati troskove za penziono i socijalno osiguranje.Nemoze niko da me ubedi da covek radi 15 meseci bez plate i da ne odlazi nego radi i dalje sta volite gazdu gospodina Blazica .AMB GRAFIKA POSLUJE da covek ne poveruje znam podatak sa suda,Ljudi morate biti slozni i uporni a ne da komsiji crkne krava ,POZDRAV I NEDAJTE SE
  • Banjo

    25.05.2018 19:10
    za Nebojšu.
    Nesto se ne javljas,kanda si proverio racun AMB Grafike pa si skontao da nije kako treba,bar treba da se izvinis.Racun je 500 dana u blokadi ko neveruje neka ide na https://www.nbs.rs/internet/latinica/67/pn.html tu kucati maticni broj koji je :8023867 i sve mi bude jasno,tako da ti Nebojša nisi u pravu,sve bi bilo jasno da se nisi potrudio da odes i proveris racun ali tu ima jedna igranka koju inspekcija nece da istrazi!!!Kako firma moze imati vise racuna ako je grupacija????Znaci repromaterijal se kupuje na racun AMB Grafike koji je konstantno u blokadi a naplata na racun Stylos group-a..U vecini slucajeva isti Stylos group prodaje repromaterijal AMB Grafici!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija