Vojni sindikat Srbije traži pregovore o zaključivanju posebnog kolektivnog ugovora

Vojni sindikat Srbije ponovo je danas pozvao Vladu Srbije i premijerku Anu Brnarbić da pristupi pregovorima za zaključenje posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Vojsci Srbije.
Vojni sindikat Srbije traži pregovore o zaključivanju posebnog kolektivnog ugovora
Foto: 021.rs
"Kolektivnim ugovorom utvrđuju se prava iz radnog odnosa u većem obimu od onih koja predviđaju zakoni i drugi propisi, a to je od krucijalnog značaja za poboljšanje materijalnog i socijalnog stanja pripadnika VS", navodi se u saopštenju Vojnog sindikata.
 
Kako ističu, to je ujedno i osnov da se krene u prevazilaženje nagomilanih problema koji su rezultirali osipanjem i odlaskom velikog broja obučenih kadrova iz vojske.
 
Iz sindikata navode i da je potpisivanje Kolektivnog ugovora za zaposlene u VS osnov i potreba da se stane na put osipanju kadrova i odlasku ljudi iz Vojske Srbije, koju je u poslednje dve godine napustilo vise od 3.000 njenih pripadnika i danas je svakodnevno napuštaju.
 
"Apsurdno je sa druge strane, višegodišnje neosnovano inaćenje nadležnih da se ne potpiše ovaj važan dokument, jer po državu on ne predstavlja nikakve finansijske izdatke i sve se može rešiti u okviru postojećeg budžeta i preraspodelom sredstava, uz prekid nenamenskog trošenja novca iz budžeta u besmislene projekte i korupcionaške poslove u kojima učestvuju bas ti koji su
najveći protivnici kolektivnog ugovora među kojima prednjači bivši načelnik Generalštaba general Diković", piše u saopštenju.
 
Iz sindikata se nadaju da će "ovaj put prevladati svest o tome da je Srbija pravna država, da pripadnici VS imaju reprezentativni sindikat koji ima zakonsko pravo da zaključi kolektivni ugovor u ime zaposlenih, te da Vlada mora da poštuje zakone i dužna je da o zakljucenju kolektivnog ugovora pregovara".
  • milica

    28.05.2018 00:32
    milica
    Kolektivni ugovor ako je realan nije problem da se zaključi sa vladom
  • sasa

    27.05.2018 20:39
    sasa
    jaka vojska znaci jaka Srbija
  • Sloba

    27.05.2018 20:34
    Vojska
    Vlada cini sve da poboljsa materijalni polozaj vojske, nacice se resenje problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.