Zbog korupcije i kriminala uhapšeno 27 funkcionera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, uhapsili su u više odvojenih akcija 27 osoba i podneli krivične prijave protiv ukupno 102 osobe, zbog sumnje da su korupcijom ili finansijskim kriminalom oštetile budžet Srbije i drugih privrednih i fizičkih lica za više od 1,2 miliona evra.
Zbog korupcije i kriminala uhapšeno 27 funkcionera
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšeni se terete da su od 2008. godine do danas počinili više krivičnih dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, pranje novca, falsifikovanje novca, neovlašćeno organizovanje igara na sreću, nedozvoljena trgovina, prouzrokovanje lažnog stečaja, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.  
 
Među uhapšenima su zaposleni u Opštoj bolnici u Aleksincu, bivše odgovorno lice JKP "Gradska toplana" Pirot, nadzorni organ Direkcije za izgradnju grada Pirota, odgovorno lice Šumarskog gazdinstva "Severni Kučaj" Kučevo, odgovorno lice Centra za socijalni rad u Babušnici, odgovorno lice turističke agencije "MM TURS" iz Niša, odgovorno lice turističke agencije "VIP tours&service" iz Niša, odgovorno lice Skupštine preduzeća "Beograđevinar" kao i osnivači, vlasnici i odgovorna lica više privatnih firmi.  
 
Krivičnim prijavama obuhvaćeno je i osam policijskih službenika, među kojima je i jedan načelnik regionalnog centra.  
 
Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Aleksinca, Pirota, Niša, Čačka, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice i Subotice.
  • Vlada

    04.06.2018 20:56
    ---
    Uhapšeni, a čim se učlane u naprednu stranku, biće pušteni i nagrađeni.
  • /

    04.06.2018 19:44
    /
    a novi sad ce resavati u solou?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.