Privrednici iz Prijepolja najavljuju tužbu protiv malinara

Najveći prijepoljski privrednici najavljuju tužbu protiv Udruženja malinara navodeći da su protesti i blokada magistrale ugrozili njihovo poslovanje.
Vlasnik preduzeća "„Jela star" Đorđe Ljujić,“ kaže da je prinuđen da raspusti radnike, prenosi "Glas zapadne Srbije".
 
"Već dva dana proizvodnja nam je blokirana, a prevoz sirovina i robe onemogućen. Moraću da raspustim radnike, a u sličnoj situaciji su i ostali privrednici koji imaju preko 1.000 zaposlenih ljudi", rekao je Ljujić.
 
On smatra i da se problem malinara ne može rešavati na ovaj način i da privrednici trpe velike gubitke. Zamolio je i vladu da pomogne da se okončaju protesti kako bi se normalizovao rad preduzeća u Prijepolju, ali i svakodnevni život.
 
Zbog blokade magistrale i protesta malinara usporene su ili zaustavljene sve vitalne funkcije u opštini, a malinari nezadovoljni pregovorima sa predstavnicima vlasti najavljuju i radikalizaciju protesta.
  • Gradjanin

    05.06.2018 09:53
    Mup je kriv
    Privrednici bi trebalo da tuze MUP koji su cutke dozvolili ove barikade!
  • limanac

    05.06.2018 09:37
    @Бранко

    Apsolutno niste u pravu!!
    U Srbiji postoje stotine hladnjača i nisu potrebne nikakve dozvole za izvoz.
    Za držanje hladnjače ipak treba i malo mozga (ne previše), a malinari su do sada odbijali više puta mogućnost udruživanja i uzimanja kredita od države.
    Još je vlada Zorana Đinđića ovo predlagala (pre 16 godina), ali su gospoda i tada pričala o mafiji i kartelima. Kada realno sagledaš stvari, baviti se proizvodnjom nečega što bez hladnjače ne može da izdrži ni 12 sati, a da nemaš hladnjaču je čist idiotizam. Kao da zasadiš jabuke a ne kupiš protivgradnu mrežu i navodnjavanje kap po kap. To nije posao nego kocka.

    Poznajem lično čoveka koji je razvio biznis na limanskoj i futoškoj pijaci radeći najjednostavniju moguću stvar.
    Napravio je malu hladnjaču u kojoj nekoliko dana može da čuva malinu. Nabavio kamion i onda otkupljivao malinu u okolini Valjeva a prodavao u NS. Razlika u ceni je 100-150%
  • Zoran

    05.06.2018 09:33
    Koji cirkus od drzave.
    Podrska malinarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.