Uvodi se virtuelna aplikacija da deca bolje razumeju propise

Centar za prava deteta najavio je da će pokrenuti virtuelnu aplikaciju za decu koja će im pomoći da razumeju postupke u okviru sistema pravosuđa, socijalne zaštite, obrazovanja i zdravstva.
Uvodi se virtuelna aplikacija da deca bolje razumeju propise
Foto: Pixabay
Deca koja su uključena u institucionalne procese će pomoću tih aplikacija moći da se upoznaju s postupcima u okviru ovih sistema na način koji im je blizak i jasan. Na taj način deci će biti olakšano da razumeju ponekad komplikovane postupke i upoznaju se sa svojim pravima, a reč je o svim odlukama koje utiču na život dece - u porodici, školi, zdravstvu, lokalnim zajednicama i na nacionalnom političkom nivou.
 
U okviru projekta "The Right of the Child to be Heard" biće proizvedeni i štampani materijali, koji će biti dostupni deci u sudovima, centrima za socijalni rad, školama i zdravstvenim centrima.
 
Centar za prava deteta takođe radi i na razvoju "mape puta" koja će uključiti institucije i donosioce odluka u pomenutim sistemima u proces identifikovanja prepreka i unapređenja politika i prakse u ovoj oblasti. Aplikacije će biti kreirane u okviru projekta "The Right of the Child to be Heard" koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, a u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava.
  • Мунгос

    06.06.2018 08:32
    „Centar za prava deteta“ је генијална групација у оквиру Мреже.
    Учи децу ономе што ни њихови родитељи не разумеју.
    Па у целој Европи ове „postupke u okviru sistema pravosuđa, socijalne zaštite, obrazovanja i zdravstva“ разумеју само компјутери, каква деца, какви родитељи.
  • IvicA bez marice

    06.06.2018 07:47
    Opet mudros**i smisljaju gluposti.
  • Istina

    06.06.2018 00:02
    ?
    Ne uklanjate posledice, nego uzrok... Roditelje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.