Na proveri 103 doktorata sa privatnih fakulteta

Komisija za akreditaciju, pred kraj svog mandata, napisala je izveštaj u kome se spominju čak 103 neovlašćeno izdata doktorata.
Na proveri 103 doktorata sa privatnih fakulteta
Foto: Pixabay
Kako pišu "Novosti", devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo je svojevremeno doktorate, neki sporadično, a neki u kontinuitetu, iako nije imalo dozvolu za izvođenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu doktorata.
 
Komisija za akreditaciju napisala je izveštaj u kome se spominju čak 103 neovlašćeno izdata doktorata. Njihov identitet KAPK je utvrdio tako što su se ovi ljudi, u procesu reakreditacije, pojavili kao predavači na istim ili drugim fakultetima i na visokim školama. 
 
Izveštaj je prosleđen Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje koji je od Ministarstva prosvete zatražio da utvrdi jesu li ove diplome validne, s obzirom na to da su fakulteti dozvoljavali da studenti doktoriraju, iako nisu imali rešenje o ispunjenosti kadrovskih, tehničkih i prostornih uslova za izvođenje nastave na magistarskim studijama, što je bilo uslov. 
 
Ministarstvo je tražilo dodatnu dokumentaciju - za svaki od 103 slučaja poimence.
  • DrMr

    06.06.2018 17:59
    Mnogi državni fakulteti takođe nisu imali odobrenje za magistarske studije i doktorate, pa sad ne znaju šta da rade jer ako ponište ove, moraće da ponište i na hiljade doktorata stečenih na državnim fakultetima.
  • NS

    06.06.2018 16:08
    Nema razlike
    Zašto samo privatnih? Isti profesori i aršini važe i nda državnim fakultetima. Prošlo je vreme razlika između privatnih i državnih dr i mr. Sve ima svoju cenu i kanale, a i "studente".
  • Doktor

    06.06.2018 10:30
    A šta sa onima koji su sa akreditovanih fakultata dobili titulu i sada se šire po kojekakvim funkcijama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.