Mali: Od decembra ili januara veće penzije

Datum ukidanja Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija u Srbiji biće saopšten u sredu, nakon završetka razgovora delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sa ministrom finansija Sinišom Malim, a uvećan iznos na svojim računima penzioneri će videti u decembru ili januaru sledeće godine.
Ministar finansija Siniša Mali kaže da novca za penzije ima dovoljno u budžetu, da će one u narednim godinama biti sve veće, a sa MMF-om će se u ponedeljak razgovarati i o povećanju plata zaposlenih u javnom sektoru, reformi javnih preduzeća, smanjenju parafiskalnih nameta, brojnih poreza i doprinosa koji opterećuju privrednike, ali i mogućnostima za umanjenje akciza na gorivo.
 
"Novaca za penzije ima u budžetu", kaže Mali i precizira da je samo stvar dogovora sa MMF-om kada će početi isplata uvećanih penzija i da bi to moglo da bude "ili u novembru, da bi se prva penzija videla u decembru ili u decembru da bi se prva penzija videla u januaru".
 
Na pitanje kako komentariše najavu nekih udruženja penzionera da će podneti tužbe za nadoknadu štete zbog probijanja roka za ukidanje zakona koji je bio postavljen za kraj 2017. godine, Mali kaže da nema podatke o njihovim konkretnim zahtevima, "ukoliko oni postoje".
 
"Ne smatram da je bilo ko oštećen, ali svako ima pravo na svoje mišljenje, pa na kraju krajeva, neka neki sud odluči da li su u pravu. Smatram da nisu u pravu, da smo svi zajedno prošli kroz veoma težak period, ali sve te teške mere su iza nas, mnogo je lepši period ispred nas", poručio je ministar.
  • milicica

    08.06.2018 21:16
    e pa lagis
    Meni oduzeli pare a tebi dali valjda za zasluge sto si uspesan u kupovini 24 stana, dobijanju mita ili kako nazivas kobajagi dobijene pare u desetini hiljada evra za skolovanje dece jos i ministarsko mesto i jos mogucnost capavanja e pa izvinite to sa vase strane gospon ministre nisu zrtve a sa moje bogami jesu. Amin
  • jo

    08.06.2018 20:27
    Primer
    Pa kad imaš para što ljudima šalješ opomene za dug za doprinose koje niste bili sposobni da preknjižite 4 meseca sa piba na bop.A onda uslovljavaš isplatu pdv-a zbog toga.A vrhunac cinizma i bahatosti je da zahtev za preknjižavanje ne primaš na svojim šalterima.Nemate vi žute banke čim ovo radite.
    Dug pio doprinosa na bopu 6592,40
    Pretplata pio doprinosa na pibu 18241,48
    Pretplata pdv na današnji dan 187241,25
    I onda ekspert šalje opomene za nešto što nije sposoban da uradi 4 meseca
  • Kaćanka

    08.06.2018 19:15
    Kurća
    Sto mi je ovo piznata pojava...al.da je srece pa da svi po tri cetiri dana mesecno budemo milicajci...ili policajci...da nas bog vidi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija