U toku izrada projekta socijalnih karata

Ministarstvo za rad počelo je izradu projekta socijalnih karata, izjavio je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
U toku izrada projekta socijalnih karata
Foto: 021.rs
Kako je naveo, to je veliki projekat koji je sada u fazi raspisivanja tendera za tehnički deo, a u drugoj polovini godine biće donet i Zakon o socijalnim kartama. 
 
Kako je objasnio, socijalne karte doprineće borbi protiv sive ekonomije i pružiće uvid svim državnim organima da li osoba koja konkuriše za socijalnu pomoć stvarno i zaslužuje. 
 
"Na taj način vršićemo kontrolu da li sve ono što država daje odlazi u prave ruke. Želimo da budemo pravični i da znamo da to što smo dali nije pogrešno", rekao je ministar. 
 
Đorđević je najavio da Ministarstvo za rad planira izmene niza zakona u ovoj godini koji se tiču radnog prava, poboljšanja rada, sezonskih poslova, za narednu godinu je najavio i izmene drugih zakona - lizing radne snage i socijalno preduzetništvo. 
 
Zakon o radu 2020. godine biće opet izmenjen, naveo je ministar i istakao da bi taj zakon mogao da predvidi da inspektori sa neprijavljenim radnikom na licu mesta sklope ugovor na neodređeno.
  • Kontrola

    11.06.2018 11:18
    Živi bili pa videli
    Nosioci tih karata će biti među prvim ljudima koji će morati da se čipuju u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija