Mihajlović: Koridor 10 gotov do septembra ili oktobra

U Grdeličkoj klisuri je od ukupno 26 km trase Koridora 10 asfaltirano više od 20 km auto-puta, a ministarka građevine Zorana Mihajlović je najavila da će ceo Koridor 10 biti završen u septembru ili oktobru.
Mihajlović: Koridor 10 gotov do septembra ili oktobra
Foto: Youtube (Screenshot)
Opremanje tunela na južnom kraku Koridora 10 biće završeno najkasnije do decembra, rekla je Mihajlović, koja je zajedno sa v.d. direktora Koridora Srbije Zoranom Babićem obišla radove na izgradnji auto-puta na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, na deonici Caričina dolina-Vladičin Han u dužini od 14,3 kilometara.
 
Autoput kroz Grdeličku klisuru biće pušten u saobraćaj u celini, kada sve bude gotovo. Ona je rekla da je predložila da se ne pušta deo po deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru tokom leta već da se sačeka još nekoliko meseci da sve bude gotovo.
 
"Na jugu Koridora 10 završavamo Grdeličku klisuru, a na istoku počinjemo asfaltiranje Sićevačke klisure", rekla je Mihajlović.
 
Mihajlović je rekla da bi naredne godine trebalo da počne i izgradnja auto-puta Niš - Merdare - Priština na prvoj deonici od Niša do Pločnika, kao i da bi 2019. godine trebalo da počne i gradnja Moravskog koridora.
 
V.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić je rekao da se na pojedinim mestima u Grdeličkoj klisuri radi i 24 sati dnevno i da je od ukupno 26,3 km autoputa asfaltirano više od 20 km. Dodao je da su postavljena dva sloja asfalta, kao i habajući sloj, kao i da se ubrzano radi i na tunelima koji su većim delom gotovi.
 
U zoni Momin kamen je izminirano nešto više od 1.500 kubika stene koja je izdrobljena i iskorišćena u gradnji trase, rekao je Babić. Tunel Manajle je probijen prošle godine i trenutno se radi na posteljici i kabl kanalima i tokom jula biće postavljen asfalt u levoj, a zatim i desnoj cevi. Tunel Predajane je skoro završen u potpunosti.
 
Na mostu Vrla kod Vladičinog Hana se postavlja habajući sloj asfalta.
  • novosađanin

    13.06.2018 17:33
    koridior
    Malo morgen. Što bi rekao onaj bivši. Ista ta nama Novosađanima obećala pešački prelaz preko Žeželjevog mosta još u novembru 17. Neka neko proba da ga prepešači. Cvrcc.
  • Skeptik

    13.06.2018 14:07
    Koje godine ?
  • Deda

    13.06.2018 09:38
    Ajd i to ďa docekamo, vidim napreduje cim se ministarka batalila honorarnih poslova oko rasturanja porodica i davanja dece strancima, lepo je videti da radi svoj posao, ljubi je mladja dinkic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija