Ministar finansija: Razmišljamo o smanjenju akciza na gorivo

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije razmišlja o smanjenju akciza na gorivo i da se još procenjuje kakve bi to imalo efekte.
"Intenzivno radimo s predsednicom Vlade (Anom Brnabić) na tome da nađemo najbolju meru i da izađemo građanima u susret i po tom pitanju. Ali apsolutno ne da odgovoramo na one proteste sa ulica i zahteve sa ulica", rekao je Mali. Dodaje da se ne može svaka mera posmatrati izolovano i da je prioritet povećanje konkurentnosti privrede merama koje će doprineti rastu privednih aktivnosti. 
 
Šef Misije MMF za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da smanjenje akciza u Srbiji nije prioritet. On je rekao da su cene goriva porasle u prethodnih godinu dana, ali da je to uzrokovano rastom globalnih cena nafte na svetskom tržištu i nije posledica povećanja akciza.
 
"U ekonomiji cene rastu i padaju. Fokusiramo se na ukupan uticaj kretanja cena, a ne na jedan element koji raste ili pada", dodao je Ruf.  On je objsnio da iz tih razloga smanjenje akciza u Srbiji nije prioritet.
 
Ruf je objasnio da je MMF više fokisiran na smanjenje poreza na rad ili smanjenje poreza na dobit što bi bio podsticaj investitorima.
 
Dodao je da je u centru pažnje MMF-a i zaštita ugroženih grupa, kao što su siromašni poljoprivrednici koji su pod udarom povećanja cena, ali je dodao da je takva pitanja bolje rešavati kroz socijalne beneficije.
  • /

    17.06.2018 11:29
    /
    jesul se smislili?
    prodje nekoliko dana
  • darko

    13.06.2018 22:53
    dd
    Netreba žuriti
  • Gari

    13.06.2018 21:09
    dumina
    Ministar razmišljaaaa???.On razmišlja !!!!! svodi računicu koliko će ostati kratak,ako snizi akcize,dakle Demokrate su bili male bebe za vas,allooooo SNS, zakasnili ste Demokrate sve pokrale a vi oćete i ono što nemmmaaaa,Turci 500 godina,sada će nam biti Arapi ili koji su već isto 500 godina samo da se završi Beograd na vodi i odosmo svi mi ...Srbi....pod maslačak,Ministar Mali ni sam nezna koliko je valutno težak ...sramota postali smo druga Kolumbija,nema ovde ni P od srpskog ponosa,nesposobni političari,ali zato sposobni lopovi napravili su od ovog naroda smejuriju,i najgore u svemu isti taj narod im veruje u bolje sutra a sutra već mogu da pakuju kofere i beže iz Sbije,ON razmišljaaaa!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.