Hapšenja i krivične prijave zbog širenja dezinformacija o vodi za piće

Zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili informaciju da je u Beogradu voda za piće neispravna uhapšeni su F.J. (42) i B.C. (39), saopštila je policija.
Hapšenja i krivične prijave zbog širenja dezinformacija o vodi za piće
Foto: Pixabay
Kako se navodi, oni se sumnjiče za krivično delo izazivanje panike i nereda.
 
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, oni se sumnjiče da su na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da u naredna dva dana vodu iz Beogradskog vodovoda ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan pun kancerogenih čestica i na taj način izazvali su uznemirenost i paniku među građanima. 
 
Određeno im je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu. Dodaje se da je B.C. zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 
 
Takođe, krivične prijave će biti podnete protiv još šest osoba, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo. 
 
Podsećamo, na društvenim mrežama pojavilo se lažno upozorenje da voda u Beogradu nije bezbedna za piće, a dezinformacija se širi i po drugim gradovima, pa i u Novom Sadu.
 
Ovu informaciju su demantovali nadležni u beogradskom "Vodovodu", a reagovao je i novosadski "Vodovod". Opširnije pročitajte OVDE.
  • Banacan

    15.06.2018 19:11
    Lala 100% •
    Glup si 100%
  • Sever Srbije

    15.06.2018 19:08
    RVosha
    Znamo mi da si ti i nervirach i jos puno imena koristis pa vas separatista i nema za toliko komentara 2% s tendencijom opadanja!
  • komentator

    15.06.2018 09:04
    mudro
    onda kad stvarno voda bude neispravna, vuk će (kao i obično) pojesti magarca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.