Nastavljena potraga za novinarom Stefanom Cvetkovićem

Jake snage policije i žandarmerije nastavile su od jutros potragu za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem u Beloj Crkvi.
Nastavljena potraga za novinarom Stefanom Cvetkovićem
Foto: Medija centar Beograd
Istražni sudija iz Vršca Tihomir Knežević izjavio da su izdate odgovarajuće naredbe u istrazi nestanka novinara ali da konkretnih rezultata za sada nema. Apelovao je na sve svedoke koji eventualno imaju podatke o nestanku Stefana Cvetkovića da se jave tužilaštvu.
 
"Do sada je tužilaštvo koje rukovodi pretkrivičnim postupkom izdalo naredbe za zadržavanje podataka vezanih za lociranje mobilnih telefona trenutno nestale osobe. Zatim, izdata je naredba o pretresu njegovog stana kao i stanova lica sa kojima je poznato da je nestala osoba bila u kontaktu. Podneta je i naredba za utvrđivanje analize DNK iz automobila, da se vidi kome pripadaju osim nestalom, iako i to ne mora ništa da znači. Preduzimamo sve da bismo utvrdili šta se uopšte desilo i da li se uopšte nešto desilo", rekao je Knežević.
 
Dodao je da bi svaka pomoć eventualnih svedoka Cvetkovićevog nestanka dobro došla i naveo da su i danas kao i juče angažovane brojne snage policije i žandarmerije u Beloj Crkvi i okolini. 
 
Nestanak Cvetkovića prijavljen je u sredu kasno uveče, kada je pronađen automobil koji je koristio. Motor i farovi su bili uključeni, vrata automobila otvorena, a pored je pronađen Cvetkovićev sat na kojem je otkinuta narukvica.
 
Pripadnici Žandarmerije započeli su u četvrtak oko 15 sati pretragu kopnenog terena oko belocrkvanskih jezera. Specijalizovane ronilačke jedinice pretraživale su jezera i kanale.
 
Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, Cvetković se u poslednje vreme bavio ostetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića. On je u poslednjih deset godina u više navrata prijavljivao da mu prete smrću različiti političari i tajkuni.
  • Futog

    15.06.2018 15:04
    Www
    Siguran sam da je umesan neko iz sns
  • Kim Dzong Un

    15.06.2018 14:12
    Mnogi ovde ne shvataju u kakvom zlu zivimo .
  • kontesanera

    15.06.2018 14:07
    kontesanera
    Ne znam zašto politički neistomišljenici odmah pokušavaju da ispolitizuju stvar kada slučaj još uvek nije rešen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.