Ivanovićev advokat: Nema pomaka, prebacuje se odgovornost

Polaganjem venaca i paljenjem sveća ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici je obeleženo pet meseci od ubistva lidera partije, Olivera Ivanovića.
Ivanovićev advokat: Nema pomaka, prebacuje se odgovornost
Foto: 021.rs
Članovi njegove porodice, stranačke kolege i građani okupljeni na mestu gde je Ivanović ubijen, ponovo su zatražili od nadležnih da pronađu nalogodavce i izvršioce tog zločina, prenosi N1.
 
Ivanovićev advokat kaže da pomaka u istrazi nema, jer Beograd i Priština međusobno prebacuju odgovornost.
 
"Ja mislim da su u ovom slučaju, baš zbog velikog interesa javnosti, i Beograd i Priština dužni da daju ono čime raspolažu, a ako ne raspolažu ničim - neka to i kažu. Mislim da su i Priština i Beograd srećni što u ovoj situaciji imaju jedni druge, jer mogu da prebacuju odgovornost na onog drugog. Priština može do besvesti da ponavlja kako se ključ za rešenje ovog ubistva krije u beogradu, a Beograd može da tvrdi kako Priština ne vodi ili opstruiše istragu", kaže advokat Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić.
 
Iako je, prema rečima predsednika države, tog 16. januara ujutru, ispred sedišta Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda, pucnjima na Olivera Ivanovića bila napadnuta i Srbija, počinioci su ostali nepoznati i pet meseci kasnije. 
 
Ko je i zbog čega čega ubio Ivanovića, ubrzo nakon atentata postalo je jedno od ključnih pitanja i za Prištinu i za Beograd. Ni jedna strana nema odgovore, ali za pet meseci nije izostalo ni "prepucavanje" ko usporava istragu.
 
Da će se ubice otkriti, obećavali su i kosovski političari. Predsednik Kosova, Hašim Tači, poručio je da ubistvo nije etnički motivisano, te da sve ukazuje na, kako je rekao, kriminalne motive.
 
Do sada se zna samo da kamere nisu zabeležile trenutak ubistva, a da su dvojica policajaca bila privedena, a potom i puštena zbog navodnog manipulisanja dokazima na mestu ubistva. Pozadina ubistva, nalogodavci i izvršioci su, uprkos svemu, ostali nepoznati.
  • Армаггедон

    17.06.2018 10:17
    Јавна је тајна да је убијен зато што није хтео да се помири са криминализацијом севера.2 +2 је одувек било 4.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.