Tužilac: Pre ponedeljka, utorka neće biti vesti o istrazi nestanka Stefana Cvetkovića

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je danas da "pre ponedeljka, utorka" neće moći da saopšti prve rezultate istrage o nestanku novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve.
"Predmet je stigao u tužilaštvo, ali nije toliko hitan. Čekaju se dokazi, poput DNK-a sa lica mesta, dokaza vezanih za položaj gde se sve Cvetković nalazio...Pre ponedeljka, utorka ne možemo da dobijemo te dokaze", rekao je Knežević.
 
Na pitanje da li je upoznat da je Cvetković zadržan i nakon što je, kako je i sam Knežević u petak uveče potvrdio agenciji Beta, završio davanje izjave u svojstvu oštećenog građanina, tužilac je rekao da nije upoznat s tim i da nije o tome komunicirao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i sa policijom.
 
"Svako može da priča ono što se desilo ili nije, ja to ne znam ili ne mogu da pretpostavim. Jedino što ne želim jeste da zbrzam ceo slučaj. Želimo da radimo isključivo po zakonu", kazao je Knežević.
 
Ministar Stefanović je rekao jutros za RTS da je Cvetković sve vreme bio "na bezbednom mestu" i da su urađene sve "zdravstvene analize", te da će novinar iz Bele Crkve danas biti kod kuće. Prema njegovim rečima, bilo je "mnogo nelogičnosti" u celom slučaju i u samoj Cvetkovićevoj izjavi, a poligraf je pokazao da odgovori na nekoliko pitanja "nisu bili tačni". Iz Stefanovićeve izjave nije jasno da li je Cvetković bio na neki način zadržan i nakon što je, prema izjavi tužioca Kneževića, završio davanje izjave u svojstvu oštećenog građanina.
 
Majka novinara Stefana Cvetkovića izjavila je da joj se sin jutros javio i rekao da će "do večeras" stići kući. Majka je rekla da joj se Stefan javio u petak uveče, a zatim u subotu više nije imala nikakvih vesti o njemu, niti ih je juče iko od nadležnih obaveštavao o bilo čemu.
 
Stefan Cvetković živi u Beloj Crkvi sa roditeljima. Njegov mobilni telefon i dalje nije dostupan, a ne odgovara ni na poruke preko društvenih mreža.
 
Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu rukovodi pretkrivičnim postupkom u slučaju Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak bio prijavljen u sredu kasno uveče. On je, prema navodima predstavnika vlasti, pronađen prekjuče u ranim popodnevnim satima u reonu Bele Crkve.
  • Predragg

    17.06.2018 21:46
    Mafijaski obracuni,pucanja i bombe skoro svaki dan po celoj Srbiji i niko ni da mrdne ,a oko "nestalog" novinara-BIA,Predsednik,Ministar,Zandarmerija,Dacic,hekikopter i ronioci. Jedino nindze i visecevni bacaci raketa nedostaju.
  • mutljag

    17.06.2018 15:10
    Da li čemo već jednom videti i čuti ovog čoveka. To što nam objašnjavaju Vučić i Stefanović osnovano ukazuje na činjenicu da nešto kriju i da je u pitanju mutna rabota.
  • Novosađanka

    17.06.2018 14:49
    Joj živote suva grano
    Da malo zarastu modrice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.