Jerkov: DS ulazi u Savez za Srbiju

Demokratska stranka donela je odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza, navela je potpredsednica DS-a Aleksandra Jerkov.
"Predstoji nam velika borba. Za građane, za bolju Srbiju, za bolji život u njoj", napisala je Jerkov na Tviteru.
 
Danas se održava sednica Glavnog odbora demokrata, a predsednik te partije Zoran Lutovac predložio je da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju, u kome će, kako je rekao, DS biti član i osnivač.
 
Lutovac je prethodno reao da očekuje da će posle diskusije biti doneta odluka da DS uđe u formiranje Saveza, a upitan da li će biti njegov stožer, rekao je da će DS imati ravnopravan status sa svim drugim strankama koje će biti osnivači. Kako je naveo, o tome se razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i to je zajednički dogovor.
 
Upitan koje bi to stranke mogle da uđu u Savez, koji je inicirao Dragan Đilas, rekao je da to ne može da pretpostavi, ali da je svakako Savez otvoren za partije autentične opozicije bez obzira na njihovu poltičku orijentaciju.
 
Kako je rekao, svrha Saveza je da bude širok, te da programsko ideološke orijentacije treba ostaviti po strani, te da se ne insistira na razlikama već na sličnostima i na onome što ih povezuje.
 
Na otvorenom delu sednice GO Lutovac je rekao da su još na beogradskim izborima građani očekivali da se stvori savez - zajednička opoziciona lista, da je DS išla samostalno na te izbore i da su to birači prepoznali kao opstrukciju.
  • Само Савез

    19.06.2018 07:40
    Србију спашава од пошасти...
    Ово је једини начин да се Србија извуче из блата и безнађа у коме је сада.
    Народ очекује уједињење свих прогресивних странака, а једино режимски ботови, који оперишу по овом сајту, шире дисонантне тонове да су сви једнако лоши, јер знају да им је то крај!
  • Dušan

    17.06.2018 20:46
    rtv
    Severni DOS ?
  • Informacija

    17.06.2018 19:51
    Inače, i ovi "svi su isti" komentari poput ovog "komše" takođe su plaćeni botovski komentari iz SNS propagandne kuhinje. Ne nasedajte, samo naprednjarima odgovara ta priča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.