Delegacija Prištine sutra na razgovorima u Briselu, bez predstavnika iz Beograda

U Evropskoj službi za spoljne poslove "Tanjugu" je potvrđeno da delagacija Prištine dolazi sutra u Brisel na "redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga" sa Beogradom.
Delegacija Prištine sutra na razgovorima u Briselu, bez predstavnika iz Beograda
Foto: 021.rs
Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Avni Arifi najavio je da će prištinska delegacija 18. juna doputovati u Brisel i predstaviti aktivnosti i dostignuća prištinskih institucija na primeni Briselskog sporazuma.
 
Tanjug iz evropskih diplomatskih izvora saznaje da je u pitanju bilateralni sastanak prištinske delegacije i posrednika EU, kome ne prisustvuje delegacija Beograda.
 
U Briselu se navodi i očekivanje da će se u naredne dve nedelje, do kraja juna, održati nova runda tehničkih, ali i razgovora na visokom političkom nivou između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.
 
Glavni pregovarač Prištine u tehničkim razgovorima Avni Arifi najavio je da će od evropskih posrednika tražiti da se razgovara i o energetici, a ne da se fokus stavlja na formiranje Zajednice srpskih opština.
 
Iz EU, već duže vreme navode da su predmet razgovora tehničkog dijaloga "svi neprimenjeni sporazumi", među kojima formiranje Zajednice srpskih opština predstavlja najveći deo Briselskog sporazuma.
  • Мунгос

    18.06.2018 10:59
    Лепо, добро је да једном делегација Приштине разговара на миру са својим спонзорима.
    Ови Београџани су само кварили идилу наметљиво се натурајући.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija