Na lečenje u inostranstvo od 2014. godine poslato 111 dece

Pedijatar-kardiolog Vladislav Vukomanović rekao je danas da je od novembra 2014. kada je Budžetski fond počeo da radi, pa do 15. juna ove godine 111 dece upućeno na lečenje u inostranstvo.
On je za RTS rekao da su od početka godine o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, odobrena 253 zahteva - za lečenje dece u inostranstvu, odnosno utvrđivanje dijagnoze.
 
"Kada je reč o ovoj godini, do polovine 2018. upućeno je 25 bolesnika i poslato je 48 uzoraka za metabolička i genetska ispitivanja", rekao je Vukomanović.
 
Prema njegovim rečima, deca se upućuju na lečenje u inostranstvo najčešće zbog neuroloških oboljenja, kao i deca sa cerebralnom paralizom zbog neurohirurških intervencija, deca sa hematoonkološkim, kardiovaskularnim oboljenjima, urođenim anomalijama srca, kao i sa teškim oboljenjima oka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija