Nađene dve fotelje nestale 5. oktobra 2000.

Predsednica Skupštine Srbije izjavila da je parlament uspeo da pronađe dve fotelje, ukradene prilikom upada u zgradu tadašnje Skupštine SRJ 5. oktobra 2000.
Nađene dve fotelje nestale 5. oktobra 2000.
Foto: 021.rs
Na konferenciji za novinare, Maja Gojković je rekla da je jedna fotelja pronađena u Kaluđerici na osnovu anonimne prijave, a da je policija u tom objektu pronašla i određenu količinu narkotika i oružja. Utvrđeno je da je fotelja nedvosmisleno pripadala parlamentu, jer je na njoj čak pronađen i inventarski broj na pločici.
 
Na drugu fotelju pažnju je skrenuo jedan službenik parlamenta koji i posle 18 godina prati sajtove specijalizovane za kupoprodaju predmeta i koji je primetio da je jedna takva fotelja nedavno prodata. 
 
Gojković je navela da je ona telefonom pozvala prodavca koji je uputio na ženu koja je kupila fotelju i koja je odmah pristala da je donese u Skupštinu, jer je i sama bilo šokirana činjenicom da je fotelja ukradena. 
 
"Mi smo joj zahvalni na tome. Ona nije kriva. A mi ćemo nastaviti da pratimo sve sajtove i apelujemo na građane da paze šta kupuju. Ako primete inventarsku oznaku skupštine, neka se interesuju kod nas i neka nam pomognu da vratimo to blago. Ne tražimo da se identifikuju, neka to rade i anonimno ako treba", rekla je predsednica parlamenta. 
 
Ona je takođe apelovala na ljude koji znaju gde se nalaze neke od ukradenih slika da se jave. 
 
Gojković je navela da je prilikom upada u parlament 5. oktobra tokom demonstracija, iz tog zdanja, osim nameštaja i raznih poklona koje su donosili strani državnici, nastalo 55 umetničkih slika, a da je sudeći po njihovoj vrednosti lako zaključiti da su lopovi znali šta treba da ukradu. U pitanju su dela Petra Lubarde, Milana Konjovića, Milića od Mačve i Zore Petrović, čija ukradena slika je bila izložena u Parizu 1937. godine. T
 
Takođe je dodala da je na spisku nestalih predmeta i nameštaj iz Salona kneza Pavla od slonovače, koji je bio izložen u diplomatskom salonu parlamenta. 
 
"Moj zaključak je da su ljudi koji su ušli u skupštinu znali šta uzimaju i kradu, jer po spisku ovih prestižnih slikara, koji su obeležili umetnost, nema sumnje da tu amateri ništa nisu radili", rekla je Gojković.
  • Banaćanka

    18.06.2018 22:47
    Zabole me za vaše fotelje, krvavo nas koštaju svakako. Čekam da mi isključe internet jer para nemam da platim. Živimo suprug, ja i dvoje dece sa minimalcem a on fakultetski obrazovan. Nemamo para za kvalitetniju obuću nego kupimo u Deichman za 1000 dinara i traje nam 2 meseca. Naša deca nemaju voće svaki dan na stolu.... i je*e mi se za vaše pi*ljive fotelje, presele vam da Bog da, lopuže i lažovi jedni... Čekam dan da vas vidim kako odlazite podvijena repa... Dajte nekom sposobnijem da vodi državu pa nek bude i crni cigan...
  • Vojvosadjan

    18.06.2018 22:02
    @sever srbije
    Prosjak i slepac je učio škole pored kojih ti nisi ni prošao. Nije se šlihtao, politički kurvao i parazitirao na grbači raje. Internet Obiliću, pozivam te kod mene na gajbu, da budeš gost. Sedećeš u skupljim stolicama nego što su u skupštini. Samo se lepo ponašaj. Pozdrav od generacije '73 džudo klub Slavija.
  • Sever Srbije

    18.06.2018 19:22
    Evo javljaju se ljubitelji kradje glasova i spaljivanja izbornog materijala tog organizovanog puca 5.10.2000. Sta je za vas kradja umetnickih dela kojim je deo mafije i policije placen za puc!A pogledati kod vojvosadjana mozda su mu prosjaku i slepcu udelili nesto od mobilijara toaleta skupstine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija