Nije održana sednica Saveta o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu

Na Univerzitetu u Kragujevcu danas nije održana sednica Saveta na kojoj je trebalo da se raspravlja o rešenju ministra prosvete Mladena Šarčevića o smenjivanju rektora tog univerziteta Nebojše Arsenijevića, jer nije bilo kvoruma.
Nije održana sednica Saveta o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu
Foto: Pixabay
Kako saznaje agencija Beta u Rektoratu, na sednicu je došlo osam članova Saveta, a za rad je bila potrebna polovina članova.
 
Savet Univerziteta ima 19 članova, ali nikada nije radio u punom sastavu, jer Ministarstvo prosvete nije delegiralo tri člana, tako da je uvek funkcionisalo sa 16 članova.
 
Krajem prošle sedmice je osam od 19 članova Saveta podnelo ostavke.
 
Savet Univerziteta u Kragujevcu je prošle nedelje uputio poziv premijerki Ani Brnabić i ministru Šarčeviću da prisustvuju sednici.
 
U pozivu se navodi da je ministar pozvan da lično obrazloži akt koji je doneo 4. juna (o smenjivanju rektora), a premijerka da svojim prisustvom sednici "učini čast", s obzirom da je javno ukazala da Savet ne poštuje i zloupotrebljava autonomiju Univerziteta.
 
Pojedini mediji preneli su da Savet neće odlučivati o rešenju o smenjivanju rektora Arsenijevića već samo treba da ga primi "k znanju" i izabere njegovog naslednika na toj funkciji, koji bi do daljeg bio u "v. d. stanju".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.