Formirana Radna grupa za izradu medijske strategije

Radna grupa za izradu medijske strategije formirana je na današnjem sastanku predsednice Vlade Ane Brnabić i predstavnika medijskih i novinarskih udruženja.
Na čelu radne grupe je Dejan Stojanović iz Ministarstva kulture i informisanja.
 
Radna grupa sastoji se od devet predstavnika medijskih i novinarskih udruženja i osam predstavnika države.
 
Članovi Radne grupe u ime medijskih i novinarskih udruženja su: Vukašin Obradović, Tanja Maksić, Jelena Kleut, Stojan Marković, Boban Tomić, Dalila Ljubičić, Nino Brajović, Maja Rakovic i Dragana Čabarkapa.
 
Predstavnici države u Radnoj grupi su: predstavnici Ministarstva finansija Jelena Tanasković, Ministarstva pravde Radomir Ilić, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Saša Mogić, Komisije za zaštitu konkurencije Marija Kovačević, Republičkog zakonodavstva Ranka Vujović, Uprave za javne nabavke Jelena Marković, Republičkog sekretarijata za javne politike Dejan Raketić, kao i predstavnik Vlade Vojvodine Atila Marton.
 
Medijska strategija će biti izrađena uz podršku OEBS-a i Delegacije Evropske unije u Srbiji, čiji su predstavnici prisustvovali sastanku. Dogovoreno je da OEBS u narednom periodu u saradnji sa medijskim i novinarskim udruženjima završi i formiranje ekspertskog tima koji će pomoći u izradi strategije. 
 
Na sastanku je dogovoreno da Vlada Srbije formira Koordinaciono telo za saradnju sa medijima, dok će medijska i novinarska udruženja formirati Tim za dijalog. Ova dva tela zajedno će i operativno raditi na rešavanju problema novinara i medija.
 
Članovi Koordinacionog tela biće savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević, savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević, Nemanja Pantić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ana Subotić iz Ministarstva kulture i informisanja, Milica Vučković iz Ministarstva pravde, Jelena Parezanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ranka Vujović iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.
 
U Timu za dijalog biće predsednici medijskih i novinarskih udruženja: Slaviša Lekić, Predrag Blagojević, Nedim Sejdinović, Zorica Višnjić, Milorad Tadić, Zoran Sekulić, Petar Jeremić, Marina Dimitrić i Dejan Gligorijević.
 
Današnjem sastanku prisustvovali su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević sa  predstavnicima ovog ministarstva, savetnica predsednika Republike Srbije za medije Suzana Vasiljević i savetnica predsednice Vlade Srbije za medije Jelena Kovačević.
 
Sastanku su prisustvovali svi predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, kao i ambasador OEBS u Srbiji Andrea Oricio, predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer. 
 
Očekivanja su da će nacrt medijske strategije biti završen u decembru ove godine.
  • Koriolan

    19.06.2018 07:03
    Nemamo mi "Vašington post"
    Ni dvojicu hrabrih novinara - Boba Vudvorda i Karla Bernstina, kao ni njihovog urednika, koji su otkrili "Aferu Votergejt": Najveći skandal politike XX veka, koja je rezultirala ostavkom američkog republikanskog predsednika Ričarda Niksona. Prisluškivao demokrate i pao. U preambuli i članu 1 buduće Strategije napisati: "Najstrože zabranjeno ubijanje, prebijanje i otmica novinara." Nisu oni krivi što su naše vlasti nedorasle zadatku, što ne vole svoju zemlju, preziru narod, igraju se politike ko deca "između dve vatre", što ni o čemu nemaju stav, povijaju se kako njima povoljan vetar duva.
  • Marina

    19.06.2018 06:35
    Radna grupa
    Ovakva Radna grupa je potrebna u Srbiji!
  • Tito sa onog svijeta

    18.06.2018 23:50
    Ovo kao u Staljinovo vreme. Ovakve radne grupe u civilizovanom svetu osnivaju marketinske agencije a ne drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija