Epidemija malih boginja u fabrici u Leskovcu

Zavod za javno zdravlje Leskovac proglasio je pre tri dana epidemiju malih boginja u fabrici "Džinsi" u ovom gradu, sa 20 obolelih, objavio je portal Jugmedija.
Epidemija malih boginja u fabrici u Leskovcu
Foto: Pixabay
Samo jedna od obolelih osoba je hospitalizovana sa komplikacijama, dok su ostali na kućnom lečenju.
 
"Radnicima je preporučeno da nose maske na poslu, vrši se trijaža, svako za koga se i najmanje posumnja udaljava se sa posla", kaže epidemiolog Jadranka Krasić. U ovom trenutku, kako je rečeno, pedesetak radnika ne dolazi na posao.
 
"Mi sa boginjama imamo problem punih osam godina", rekao je za portal direktor leskovačkog "Džinsija" Jasin Deniz.
 
Na teritoriji Jablaničkog okruga od početka oktobra prošle godine još uvek je na snazi epidemija malih boginja, a do 15. juna registrovano je ukupno 481 slučaj sumnji malih boginja. U Leskovcu je obolelo 245 lica.
 
"Od ukupnog broja obolelih u Leskovcu, 87,75 odstu su nevakcinisani, nepotpuno vakcinisani i nepoznatog vakcinalnog statusa", navode u ZZJZ.
 
U Bojniku, Leskovcu i Vlasotincu se i dalje sprovode pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad morbilima, a ZZJZ Leskovac preduzima sve mere u cilju sprečavanja širenja malih boginja.
  • Мунгос

    18.06.2018 20:28
    Одлично иде на руку присталицама теорије завере ова честа појава епидемије малих богиња у Србији. Много је сумњиво и приметљиво.
    Чак ћу и ја да помислим да се Министарство здравља Србије у садејству са новинарима заверило против народа који живи у Србији. Спремни су на свашта, само да задовоље Светску Фармацеутску Мафију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija