Besplatne školarine za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

U Domu Vojske Srbije danas je potpisan Sporazum o saradnji sa školama koje će obezbediti besplatne školarine za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojsku Srbije.
Besplatne školarine za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije
Foto: 021.rs
Potpisali su ga načelnik Uprave za tradiciju Slađan Ristić i načelnik Odeljenja za tradiciju i veterane pukovnik Dragan Milković sa predstavnicima visokih škola iz više srpskih gradova i opština.
 
U ime Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika sporazum je potpisao direktor Milomir Mijatović, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Pirota direktorka dr Emilija Popović, u ime Visoke škole strukovnih studija za vaspitače Šabac direktorka Svetlana Karić, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov" Vršac ovlašćeni zastupnik direktora te ustanove Stevan Miljkov, dok je u ime Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije sporazum potpisao direktor Hristos Aleksopulos.
 
Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je u prethodnom periodu urađeno puno toga na poboljšanju standarda i statusa pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
I to, kako je rekao, ne samo u segmentu novčanih davanja, gde je uz podršku države i predsednika Aleksandra Vučića napravljen značajan korak, već je nešto urađeno i u saradnji s privredom i institucijama.
 
Podsetio je da je u proteklom periodu potpisano više od 30 sporazuma sa privrednim subjektima koji su u delu pružanja usluga i proizvoda dali posebne povoljnosti za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
"Ovakvim sporazumima olakšavamo roditeljima da njihova deca, koja će kod vas steći sva potrebna znanja i veštine, imaju bolju budućnost, a budućnost te dece, naše dece, je u stvari i budućnost Srbije", rekao je Jocić.
 
Do sada potpisani sporazumi omogućiće da određeni broj dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, počev od 2018/19 školske godine na ovim visokoškolskim ustanovama bude oslobođen plaćanja školarine na osnovnim strukovnim studijama.
  • Samo pitam

    19.06.2018 17:05
    Moj je deda bio vojno lice.
    Ima li neka privilegija i za unučiće?
  • He he he

    19.06.2018 16:57
    Pa nek im se deca školuju besplatno u vojnim i milicijskim školama i fakultetima.
    Školovanje je besplatno za sve koji polože prijemni.
    Jel ovo davanje para iz budžeta za decu privilegovanih očeva, koja nisu kadra da polože prijemni i školuju se o trošku budžeta?
  • Rezervista

    19.06.2018 14:51
    @Torque
    Ja sam se već dvaput odazivao i učesnik rata bio. Imam čin u rezervi i to oficirski. Nemam beneficirani staž kao ti, moraću da radim do 65 godine.Imam završen fakultet i platu od države 45.000 din kao ti sa srednjiom školom. .Dodatke na platu koje imaš ti, nemam ja. Za kupovinu svog stana podigao sam kredit kod banke, platio ga po punoj ceni, supruga i ja otplaćujemo kredit.
    Po čemu onda ti, imaš pravo plus da dobiješ stan za dž i besplatno školovanje za decu,a ja plaćam sve po punoj ceni?
    PS Nije garancija da će se moj sin odazvati pozivu, ali nije ni garancija ni da će se tvoj sin odazvati pozivu, jedino je garancija da će tvoj sin udobnije na teret budžeta živeti, kao i ti.Tako ste navikli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.