Srbija daje 7,2 miliona evra za namensku industriju Republike Srpske

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Banjaluci da je Srbija obezbedila 850 miliona dinara (oko 7,2 miliona evra) za preduzeća namenske industrije Republike Srpske.
"To se odnosi na remont naših tenkovskih motora, avionskih motora i evo sada sporazum sa 'Kosmosom'", rekao je Vulin nakon što je u Banjaluci potpisan ugovor prema kojem će preduzeće "Kosmos" u narednom periodu remontovati PVO sisteme Srbije.
 
Vulin je posle sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom rekao da su novac za "Kosmos", kao i ostala sredstva za namensku industriju u RS obezbeđena "u skadu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića" i Vučićevog dogovora sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.
 
"'Kosmos' može da računa na 100 miliona dinara (oko 847.000 evra) od Ministarstva odbrane. Ovaj sporazum smo dugo radili, ali je on ubrzan nakon sastanka dva predsednika", kazao je Vulin.
 
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da postoji dobra saradnja namenske industrije u RS sa namenskom industrijom u Srbiji, dodavši da je sporazum o remontu raketnih sistema između "Kosmos" iz Banjaluke i "Јugoimport SDPR" iz Beograda rezultat te saradnje.
 
"Cilj nam je da pokušamo da podignemo onaj deo industrije koji je znanto devastiran intervencijom međunarodnog faktora, koji je doveo do toga da se napravi potpuni debalans u BiH. Tako je u Federaciji BiH ostalo šest veoma funkcionalnih fabrika oružja i municije, a u Srpskoj je to sve devastirano", naglasio je Dodik.
 
Prema njegovim rečima, RS pokušava da iz čisto komercijalnih razloga podigne namensku proizvodnju na viši nivo.
  • Novosadjan

    19.06.2018 16:59
    Lako je tudje deliti i jos sebi uzeti proviziju preselo im
  • Sever Srbije

    19.06.2018 14:41
    Frank
    Poblem sto nije za croasane il su ti samo Srbi problem?
  • Za može

    19.06.2018 11:14
    Nema narod od toga ništa, ne znam da li ste upoznati, ali i tamo se svi iseljavaju, ostali su samo oni, koji kao i ovde cede sirotinju dok još ne skapa.A posle će opet jedan drugom da prebace koje milionče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.