VIDEO: Ogledni stan za vojsku i policiju otvoren za razgledanje

Prvi stanovi koje država gradi za pripadnike službi bezbednosti, vojske i policije, biće useljivi već od septembra sledeće godine, a svi koji žele da kupe jeftine stanove sada mogu da vide kako će oni izgledati.
VIDEO: Ogledni stan za vojsku i policiju otvoren za razgledanje
Foto: Pixabay
Ogledni stan u naselju "Zemunske kapije" otvoren je za zainteresovane. Stan otvoren za razgledanje ima 67 kvadrata, sadrži – dnevni boravak, dve spavaće sobe, trpezariju, kuhinju, kupatilo i toalet.
 
Inače, svi planirani stanovi za pripadnike bezbednosti biće građeni 80 odsto od domaćih materijala, a kako je premijerka Ana Brnabić ranije istakla, to će pozitivno uticati na domaću građevinsku industriju. Takođe, svi će biti u energetskom razredu C, što znači da će imati 20 odsto niže troškove za struju.
 
Kvadratura planiranih stanova kretaće se od maksimalno 32 kvadrata za garsonjere, do 92 kvadrata za četvorosobne stanove.
 
"Pripadnici bezbednosti koji se usele u stan u 67 kvadrata, mesečno će plaćati ratu od 118 evra", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana, kada je obišao ogledni stan.
 
Što se tiče cene, stambene jedinice prodavaće se po subvencionisanoj ceni od najviše 500 evra po metru kvadratnom, u šta je uključeno i komunalno opremanje.
 
Za 2020. godinu planirana je izgradnja 5.203 stana, a u prvoj fazi realizacije projekta biće izgrađeno ukupno 1.578 stanova, i to 190 stanova u Vranju, 188 u Nišu, po 200 u Kraljevu i Kragujevcu i po 400 stanova u Beogradu i Novom Sadu. Stanovi će se graditi u tipskim stambenim zgradama, a u ponudi će biti garsonjere, kao i stanovi sa jednom, dve, tri i četiri sobe.
 
  • Moje ime

    17.02.2020 15:54
    Bas lepo, stvarno svaka cast! To je mozda trebalo i ranije ali ok.
  • seljo

    19.06.2018 18:00
    @Sandra
    Pa ima veze recimo ako se stan greje na toplotnu pumpu, koja, jel, radi na struju. A i hlađenje leti ulazi u kalkulaciju. Niste to još učili?
  • Neko

    19.06.2018 17:42
    Zanimljivo
    Sto bi bilo koda bio, povlascen za bilo sta? Zar nije zabranjena diskriminacija po bilo kom osnovu? Sta cemo sa svima onima koji su podstanari ceo svoj zivot? Ne vidim da drzava lomi noge da pomogne !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.