KKR prodaje Junajted grupu?

Investicioni fond KKR razmatra mogućnost prodaje "Junajted grupe", koja posluje i u Srbiji, u sklopu transakcije kojom bi vrednost te kompanije, uključujući dugove, mogla dostići do tri milijarde evra.
KKR prodaje Junajted grupu?
Foto: Pixabay
Do prodaje bi moglo doći u trenutku povećanja aktivnosti u telekomunikacionom i emiterskom sektoru u Evropi, a kompanije poput giganta "Vodafon grupe" kupuju imovinu širom Evrope kako bi ponudile pakete kablovskih, internet i fiksnih telefonskih usluga u nastojanju da osvoje što više korisnika.
 
"Junajted grupa", čije je sedište u Amsterdamu, posluje u jugoistočnoj Evropi, opisujući sebe kao najvećeg privatnog telekomunikacionog provajdera u zemljama bivše Jugoslavije. Osnovana je 2007. godine spajanjem SBB-a, "Telemaha Slovenija" i "Telemaha Bosna" i nudi usluge televizije, fiksne i mobilne telefonije širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.
 
Prema ocenama nekih bankara, zbog relativno malog tržišta jugoistočne Evrope, "Junajted grupa" možda neće privući pažnju velikih igrača iz sektora telekomunikacija, ali će, zbog dobrog menadžerskog tima, širine ponude i rasta broja korisnika, verovatno privući pažnju investitora. Prema podacima dostupnim na internet stranici "Junajted grupe", kompanija ima 3,62 miliona korisnika, dok je u martu 2014. godine, kada je KKR kupio većinski udeo u kompaniji, imala 1,89 miliona korisnika.
 
"Junajted medija" predala je, početkom juna, Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji "Dajrekt medija" na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtev za odobrenje "Dajrekt mediji" za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora.
 
"Junajted grupa" u Srbiji poseduje TV stanicu N1, distributivni kablovski sistem SBB, kao i još nekoliko kablovskih kanala.
  • Tsi Nick

    20.06.2018 22:07
    Evo prilike za Asomacum da odreši kesu ... ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.