VIDEO: Opština dozvolila izlaganje pokojnika u stambenim zgradama

Opštinsko veće Kuršumlije dozvolilo je stanarima dve stambene zgrade u kuršumlijskom naselju Rasadnik da zajedničku prostoriju koriste za izlaganje pokojnika, pošto Kuršumlija nema kapelu, izjavila je šefica odeljenja za privredu ove opštine Snežana Radović.
VIDEO: Opština dozvolila izlaganje pokojnika u stambenim zgradama
Foto: Pixabay
Ona je rekla da kapela na groblju u Kuršumliji nije završena, zbog nedostatka sredstava, pa je Opštinsko veće odlučilo da stanarima dozvoli da zajedničku prostoriju koristi za izlaganje pokojnika.
 
"Ova odluka važi isključivo za stanare dve stambene zgrade, dok kapela ne bude završena. Uostalom, to izlaganje pokojnika nije svaki dan, za nekoliko godina unazad, bilo je svega nekoliko pokojnika. Nema razloga za ovoliku medijsku pažnju", rekla je Radovićeva.
 
Istovremeno, većina stanara zgrade u kojoj je odobreno da izlažu pokojnike, izglasala je da zajedničku prostoriju koriste u tu svrhu i za slavlja i u sredu je obaveštenje o tome postavila na oglasnoj tabli.
 
Stanarka te zgrade Milena Vukajlović (36), koja se jedina usprotivila, slučaj je prijavljivala više puta, a komunalna inspekcija je donela i rešenje o zabrani izlaganja pokojnika.
 
"Ispod moje terase postave krstaču, poklopac sanduka, pokojnika ispod moje spavaće sobe i on tu bude 24 sata. Za to vreme dolazi rodbina, prijatelji, poznanici na saučešće, a ja izađem na terasu da popijem kafu, da zalijem cveće i sve to moram da preživljavam zajedno sa familijom pokojnika", kazala je Vukajlovićeva. Ona je rekla da je zabranom komunalne inspekcije, od pre mesec dana, verovala da je slučaj okončan i da je "konačno obezbedila mir".
 
Stanarka Milija Ristić (80) je rekla da su svi stanari saglasni sa ovom odlukom, jer u stanovima nema mogućnosti za izlaganje pokojnika i dolazak rodbine na sučešća.
 
Njena komšinica, Ranka Nešović (80) rekla je da Vukajlović nema potrebe da strahuje zbog pokojnika u njenoj blizini.
 
"Dok je pokojnik tu, Milena ne mora da izlazi na terasu, neka se zatvori unutra, ima veliki stan. Pokojnik neće da skače odozdo, uostalom nema tu svaki dan pokojnika", kazala je Nešović.
 
Milena Vukajlović je slučaj ponovo prijavila sanitarnoj i komunalnoj inspekciji, inspekciji za zaštitu životne sredine, a zatim je od Opštinskog veća i od policije u Kuršumliji zatražila da zaštite njen mir i bezbednost.
 
  • Jastreb Kokošar

    21.06.2018 18:45
    Leb ti jebem, gde ja živim?
  • Новак

    21.06.2018 18:38
    Психијатрија
    Дно живота. Психијатрија! Па зар у Куршумлији нема цркве у којој би се одржало бдење. Боже, колико је ова држава назадаовала у последњих 30 година. Па ово је 80-их година прошлога века било непојмљиво.
  • Nemanja

    21.06.2018 17:32
    @Deks

    Kad god vam je cilj da svoje zaostale plemensko-verske običaje nametnete drugima, pozivate se na humanost. A kad je u pitanju nešto što zapravo jeste odraz humanosti, kao što je pravo žene da odlučuje o svom telu ili pravo ljudi da se ne stide toga koga vole, pozivate se na svoja verska osećanja - u prevodu, na svoj primitivizam. Treba ova žena da ovrne neki pankeraj do daske svaki put kad prave posmrtni cirkus u zgradi, pa će ih brzo proći volja za ovakvim idiotlucima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.