Engel: Tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne

Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Eliot Engel ocenio je danas da su "zavaravajuće" tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne i da bi Srbija trebala da se odrekne takve politike, jer je nezavisnost Kosova nepovratna.
"Lažne tvrdnje Srbije da države okreću leđa Kosovu su zavaravajuće i izazivaju veliku ljutnju u svetu. Srbija bi to trebalo da zaustavi i vrati se normalizaciji sa svojim susedom. Nezavisnost Kosova i njen suverenitet su trajni", naveo je Engel na Tviter nalogu, a prenosi RTK 2.
 
Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pozdravio je podršku koju je ovaj odbor dao Kosovu.
 
"Pozdravljamo podršku Odbora i Stejt departmenta u naporima da se borimo protiv lažne propagande Srbije i njenih neuspelih napora da se blokira integracija u međunarodne komisije", napisao je Pacoli na Tviteru.
 
Pozvao je Beograd da zaustavi ovo "bezobzirno ponašanje" i ostane posvećen dijalogu, a ne da ga "zloupotrebljava".
 
Nedavno je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavio dokument u kojem se tvrdi da je Liberija povukla priznanje nezavisnosti Kosova.
 
Međutim, istog dana, liberijska vlada je putem zvanične medijske izjave "odbacila izveštaje u nekim međunarodnim i društvenim medijima o ukidanju diplomatskih odnosa sa Kosovom", navodi Koha.
 
"Liberija je bila jedna od prvih zemalja koje su priznale suverenitet Kosova 30. maja 2008. godine, nakon proglašenja nezavisnosti i ostaje posvećena Zajedničkoj deklaraciji o uspostavljanju diplomatskih odnosa. Obe zemlje nastavljaju da uživaju uzajamno poverenje i prijateljstvo", navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici Ministarstva spoljnih poslova Liberije.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Kosova izjavilo je da "ova izjava predstavlja ubedljiv dokaz za lažne vesti i 'ljute' srpske propagande protiv Kosova, što je dokazano sa državama Gvinejom Bisao i Ganom i drugim zemljama".
  • Мунгос

    25.06.2018 00:37
    Наравно да овог Албанског лобисту треба озбиљно схватити, не зато што прима скромну плату за своје лобирање. Већ зато што је он увек радо виђен гост на Космету, и увек га угосте његовим омиљеним јелом „ташак са сармом“. Зато је и ред да им се он вишеструко одужи. Као ово сада.
  • rodoljub

    24.06.2018 21:50
    zasto da ne
    Amerikanci su dokazani lazovi i zato verujem da je istina ono sto kaze Dacic, a ne to sto prica ovaj Amerikanac. Uostalom, zasto on trazi da se Srbija odrekne politike koja daje rezultate ? To im smeta, jer da nije tako, ne bi on to trazio .
  • mitar mitra mitar

    24.06.2018 21:12
    neeeeee, ja sam mislio da je istina, da bedzet laze, kao ono gljivica lazov bio lazov osto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija