U sredu presuda Miri Marković, preti joj 12 godina robije

Presuda Mirjani Marković, udovici Slobodana Miloševića i bivšoj čelnici JUL-a biće izrečena prekosutra, a preti joj do 12 godina robije.
Mira Marković tereti se za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodeljivanja državnih stanova, a presuda protiv nje i bivše sekretarke Vlade Srbije, Živke - Cice Knežević biće donesena u sredu u Višem sudu u Beogradu. Nekadašnja liderka JUL-a optužena je da je Kneževićevu podstrekivala da dodeli stan iz Fonda Vlade dadilji svog unuka, Iloni Pešić.
 
Osim njih, postupak se vodi i protiv Miloša Lončara, direktora "Diposa", agencije koja raspolaže državnom imovinom.
 
Miri Marković se sudi u odsustvu, jer je nedostupna pravosudnim organima i za njom je raspisana međunarodna poternica. Trenutno se nalazi u Moskvi gde uživa status političke izbeglice i ne može da bude uhapšena. Protiv nje je vođen i postupak za šverc cigareta, ali je prijava odbačena. 
 
Podsetimo, ovo suđenje traje oko 15 godina, optužnica je u više navrata menjana, a ceo postupak je na početak vraćan najmanje pet puta.
 
Markovićeva je predložena i za svedoka u suđenju za "otmicu" Slobodana Miloševića iz beogradskog Centralnog zatvora, a optuženi je bivši načelnik zatvora, Dragiša Blanuša.
  • Мунгос

    25.06.2018 14:00
    Уверили смо се да у Европи постоје политички судови, зашто онда не би и код нас постојали?
    Нарочито што ми имамо велико комунистичко искуство за ту врсту судова.
    Ево и колега звани „Sramota“ би кроз ову пресуду за неки виртуелни стан, провукао „опустошену државу“, „уништене животе“, чак и све Ђинђићеве, Динкићеве и Чанкове крађе.
    Добро је у свему томе да је Мира Марковић доживела да на својој кожи осети ту врсту еуро-комунистичког прогањања на правној основи.
  • vladaNS

    25.06.2018 13:03
    ?
    Zasto ovo nije zastarelo?! Halo apelacioni...!!!! Svaka cast sudstvu sto ce u rekordnom roku doneti odluku da se dami s cveticem i kosi pravedno presudi! Sta je petnaest godina u poredjenju s vecnoscu? I opet se neko z.j...va sa inteligencijom nas obicnih ljudi.
    Pozdrav iz Vojvodine
  • Novosadjan

    25.06.2018 12:46
    Aha kao i svima pre nje a onom njenom hoce i ulicu da daju retardiran narod

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.