SNS: Ristić preti Vučiću porukom da će završiti kao Đinđić

Narodni poslanik poslaničke grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije" Slaviša Ristić uputio je otvoreno pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem navodi da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić zbog Kosova, mogao da završi kao ubijeni premijer Zoran Đinđić.
SNS: Ristić preti Vučiću porukom da će završiti kao Đinđić
Foto: 021.rs
Šef poslaničke grupe vladajuće koalicije u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović optužio je Ristića da tim pismom preti ubistvom predsedniku Srbije i pozvao je nadležne institucije da reaguju.
 
U otvorenom pismu Putinu, Ristić je optužio Vučića da sprema kosovsku izdaju i da to pokušava da prikrije susretima sa ruskim predsednikom.
 
"Glavni razlog za takvu 'preteranu kooperativnost' predsednika Srbije leži u tome jer je on to obećao Zapadu prilikom dolaska na vlast. Tragična sudbina pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića jasno upozorava Aleksandra Vučića šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje. Građanima Srbije ustupanje Kosova i Metohije vlast pravda boljim životom po prijemu u Evropsku uniju", naveo je Ristić u svom pismu Putinu.
 
Martinović je ocenio da je u pitanju "dobro osmišljena akcija da se danas, na Vidovdan, preti Vučiću".
 
On je dodao da se u kampanju protiv "predsednika, Srpske napredne stranke, ali i države" uključio i mitropolit Amfilohije koji je "Vučića i SNS okarakterisao kao izdajnike".
 
"Ta izjava je neodgovorna i preti državi, narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi", rekao je Martinović.
 
Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nazvao je "sramotnim činom mržnje" navodnu pretnju smrću koju je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio poslanik Skupštine Srbije sa Kosova Slaviša Ristić. 
 
Ristićevo pismo osudila je i Srpska lista koja je ocenila da su "propali političari" pokušаli dа zloupotrebe Vidovdаn upućujući kako se navodi, "otvorene pretnje ubistvom demokrаtski izаbrаnom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću".
 
Lista je u saopštenju ocenila da su ti političari "instruirаni dа orkestrirаno nа ovаj dаn sloge svаđаju srpski nаrod i zаpodevаju kаvge nа rаdost svih srpskih neprijаteljа".
  • Marija

    28.06.2018 22:41
    Zar je moguce da neko moze ovako da se ponasa?!
  • milicica

    28.06.2018 22:32
    ja ne pretim
    Ali smatram da ni predsednik Srbije niti bilo ko drugo niti moze niti sme otudjiti deo drzavne teritorije a da mu to ni ustav ne daje za pravo. To niko ne bi smeo pogotovo na osnovu laznih obecanja EU i zelje za boljim zivotom.Istina je da nas EU nece i da su one balkanske zemlje koje su usle donele samo probleme i da se EU kaje., tako da to sto je pisao Putinu nije ni morao a u pismu ja ne vidim ni ptrtnju vec samo navodjenje cinjenica a mozda i istine da je Djindjic ubijen jer je odbio poslusnost mada mislim da su ga ubili kriminalci koji su ga i doveli na vlast a nisu dobili obecani deo kolaca.
  • dragan

    28.06.2018 21:46
    hh
    Ovaj skreće pažnju na sebe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija