Uskoro timovi za borbu protiv narkomanije u školama

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas formiranje timova za borbu protiv narkomanije u Srbiji.
Uskoro timovi za borbu protiv narkomanije u školama
Foto: Pixabay
Timovi sastavljeni od psihijatara, psihologa, iskusnih policajaca, tužilaca, obilaziće osnovne i srednje škole i održati predavanja deci o narkomaniji i štetnim posledicama uzimanja droge.
 
"Insistiraćemo na slikama, da deca vide kako izgledaju oni koji konzumiraju drogu, šta se dešava sa njima, kroz šta sve prolaze... U tom periodu njima će najbolje u sećanju ostati urezane slike. Mislim da je to jedan od načina da shvate ozbiljnost problema, jer očigledno do sada ne shvataju ozbiljno čim ulaze u tu priču", rekao je Lončar za TV Prva.
 
Ona je, nakon smrti troje tinejdžera za nedelju dana od prekomerne upotrebe narkotika, rekao da su već članovi Vlade Srbije razgovarali o tom problemu i da postoji saglasnost svih da se formiraju timovi. Nakon što se formiraju timovi biće napravljen program sa kojim će se, kako je rekao, ući u svaku školu.
 
Drugi veoma važan aspekt priče su roditelji, te će Vlada Srbije zakupiti termine u večernjim satima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom kako bi stručnjaci koji se bave tom problematikom ukazali roditeljima na šta treba da obrate pažnju kod dece, kako izgledaju oni koji konzumiraju drugu, koje su posledice.
 
On je naglasio da će se deca motivisati da policiji, bez posledica, prijave one koji prodaju drogu njihovim drugovima.
 
"Država neće imati milosti ni razumevanja prema onima koji truju i ubijaju našu decu. Mi tako gubimo najperspektivnije, za nekoliko sati izgubimo zdravo dete", zaključio je on.
  • Neobjavljeni

    29.06.2018 13:21
    Ziasta nije u redu da se na ovakvoj temi nečiji komentar ne objavi, samo zato što je tačan.
    Ili zato što je dugačak, a nekog mrzi da ga čita do kraja.
    Uostalom, to su i vaša deca i prijatelji.
    A čak nisam ni imenovao srednje škole sa najvećim brojem registrovanih narkomana među učenicima.
    Samo tako, sakrivajte, ućutkujte.
  • Jaja

    29.06.2018 11:34
    A alkohol i duvan nisu problemi ?

    Mislim da se fokusiramo na pogresne stvari. Umesto da ucumo decu kako da razmisljaju mi uvodimo zakone i planove shodno trenutnom lobiju na vlasti.

    Kada dodje neka nova vlast, legalizovace lako droge, pa ce onda ovi timobi izgubiti smisao...
  • Roditelj

    29.06.2018 10:10
    U Kini javno pogubljenje narkodilera.Drugačije ne ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.