Profesoru tri godine zatvora zbog primanja mita

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora profesora Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu D.P. (61), jer je u više navrata primio mito kako bi vanrednim učenicima te škole omogućio da polože ispit bez savladavanja celokupnog gradiva.
Profesoru tri godine zatvora zbog primanja mita
Foto: Pixabay
Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu kojom je D.P. pored zatvorske kazne za krivična dela primanje mita i trgovina uticajem izrečena i mera oduzimanja imovinske koristi od krivičnog dela u ukupnom iznosu od 144.360 dinara, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.
 
Takođe, potvrđena je i kazna za S.K. koji je zbog davanja mita i trgovine uticajem uslovno osuđen na godinu i po dana zatvora sa rokom provere od pet godina.
 
D.P. je osuđen jer je kao profesor i član ispitne komisije omogućio da nekoliko učenika unapred dobiju ispitna pitanja i polože ispite. Za to je prema presudi uzimao novac.
  • Vojvosadjan

    07.07.2018 17:03
    Zanima me šta je s "profesorom" koji je potpisao fakultetsku diplomu i doktorate bivšem predsedniku, ministru unutrašnjih poslova i gradonačelniku prestonice, jel i on pod istragom ili?!
  • Profa

    07.07.2018 14:28
    a ostalo?
    Nadamo se i otpusten i zabranjen mu rad u prosveti ubuduce?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.