Opštine đacima kupile ulaznice za još nezavršeni film Lazara Ristovskog

Grad Čačak kupio je za 4.300 svojih đaka bioskopske ulaznice za film koji još nije završen, a za to je iz gradskog budžeta izdvojeno skoro milion dinara.
Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, u godini u kojoj se obeležava značajan jubilej, kraj Prvog svetskog rata, Grad je odlučio da podrži film "Čarape kralja Petra" Lazara Ristovskog, koji obrađuje upravo ovu tematiku, tako što će ga - predfinansirati. Todorović je takođe naglasio da su na ovaj način karte nabavljene po nižoj ceni, jer će u prodaji umesto 200, koštati 350 dinara. 
 
"Ovaj film će biti još jedan svedok srpskog herojstva i rodoljublja, koje iz pijeteta prema žrtvama rata nikada ne smemo da zaboravimo i na šta stalno treba da podsećamo mlade generacije. Zbog toga smo i prihvatili predlog Producentske kuće "Zilllion film" da uzmemo učešće u predfinansiranju ovog filma i to iz sredstava sa tekuće budžetske rezerve iz koje finansiramo značajnije projekte, koji nisu predviđeni prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu", rekao je za "Blic" Todorović.
 
Kako "Danas" nezvanično saznaje, Čačak nije jedini grad, odnosno opština, koji su svog budžeta izdvojili ogromnu sumu novca za nabavku karata za film Lazara Ristovskog čije je snimanje još u toku. Tom listu je iz više izvora potvrđeno da su gradonačelnici ili predsednici opština u Srbiji dobili "direktivu" za kupovinu karata, čime su se uključili u finansiranje novog filma proslavljenog glumca, inače otvorenog simpatizera vladajuće stranke.
 
Sumnju da su opštine i gradovi u Srbiji dobili direktivu sa vrha da kupe karte za ovaj projekat izneo je još 24. maja narodni poslanik Đorđe Vukadinović na sednici parlamenta.
 
"Kako stoje stvari, biće to najskuplje čarape u istoriji srpske kinematografije", rekao je on tom prilikom. 
  • /

    12.07.2018 07:36
    /
    ma izes ristovskog

    nesto ste se ucutali posle onog kolovrata.
    ne sme niko da komenarise a kleli ste se u njega ko..
  • ISTINKO

    11.07.2018 22:08
    Platili robu...
    ... koja još nije proizvedena. Tako se troši budžet, na neviđeno, e ako je to u interesu bande na vlasti.
  • ISTINKO

    11.07.2018 22:07
    Platili robu...
    ... koja još nije proizvedena. Tako se troši budžet, na neviđeno, e ako je to u interesu bande na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija