Otac četvoro dece se ubio zbog siromaštva

Četrdesetčetvorogodišnji M. S. iz Jelašnice kod Niša izvršio je samoubistvo u porodičnoj kući, a njegovi rođaci kažu da nije mogao da podnese siromaštvo i to što je njegovoj šestočlanoj porodici nedavno isključena struja zbog duga od 22.000 dinara.
Otac četvoro dece se ubio zbog siromaštva
Foto: Pixabay (ilustracija)
Njegova sestra je rekla da je M.S. u poslednje vreme govorio da će se ubiti jer nema para da izdržava svoja četiri deteta, a da ga je dotuklo isključenje struje.
 
"Poslao je ženu sa decom kod njene majke u Niš, a on je sinoć popio etiol. Kad se vratila videla je da se ubio", ispričala je.
 
Ona je kazala i da snaja nema para da sahrani njenog brata: "Da mi nismo došli danas ne bi imala ni hleb deci da kupi".
 
Prema rečima rođaka, porodica M.S. se 1999. godine doselila sa Kosova, a pre tri godine se nastanila u kući koju im je obezbedio Komesarijat za izbeglice. Rađaci kažu da M.S. i njegova supruga nisu imali posao i da su se izdržavali od socijalne pomoći.
 
EPS pozvao socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat sate
 
Elektroprivreda Srbije apelovala je na sve socijalno ugrožene građane da se prijave nadležnim organima lokalne samouprave i iskoriste mogućnost da dobiju besplatne kilovat-sate.
 
U saopštenju tog javnog preduzeća navodi se da EPS "nema mogućnosti da socijalno ugroženim građanima pomogne, osim na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je usvojila Vlada Srbije". Potrebno je da se socijalno ugroženi građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi.
 
"Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate", navodi se u saopštenju. Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2017. godini koristilo je oko 70.000 domaćinstava.
  • Mima

    14.07.2018 23:45
    Zbog
    ... vlasti ovakve kakva je, i stoke koja ne uplaćuje poreze već se tali sa državom, i zbog gomile i gomile lezilebovica u kojekakvim farmama, zadrugama, parovima, i svakakvim nepotrebnim državnim agencijama za sve i svašta, nema novca i pomoći za mnoge od nesrećnih porodica.
  • Podbarac ns

    14.07.2018 03:43
    Lopovski sud
    Svi cutite a placate 4 puta veci porez na imovinu,dimnjcarinu,voda je kostala pre12g.3dinara a danas,ZATO NEKA DIGNU CENE KOLKO IM TREBA.
  • Princip

    13.07.2018 17:21
    @Pokojni Cika Franja
    Moze, samo neka dodje!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.