Nikolić: Pozvao sam papu da dođe, ali samo uz saglasnost SPC

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je 2016. godine pozvao papu Franju da poseti Srbiju ali i da je u tom pozivu naveo da do posete može doći samo ako se sa tim saglasi i Srpska pravoslavna crkva.
Reagujući na izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o razlozima otkazivanja te posete, Nikolić je kazao da je papu pozvao "isključivo u svojstvu predsednika Srbije" kao i da je u pozivu naveo da do posete može doći samo ako se dogovori i susret Franje i patrijarha SPC Irineja jer kako je rekao, "papa nije samo državni već i verski poglavar".
 
"Vatikanska administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznet stav da do posete pape ne može doći pre nego što za to bude dobijena saglasnost i SPC. Obavestili su me da njihovi predstavnici dolaze u Srbiju u januaru 2016. godine kako bi pripremili posetu pape koju on planira za maj iste godine. Reagovao sam odmah i podsetio ih da do posete, pa samim tim i njene pripreme, ne može doći bez saglasnosti SPC", rekao je Nikolić za "Novosti".
  • Svetac

    12.07.2018 23:32
    Svetkovina
    Pa dokle će komunistički popovi odredjivati Srbiji šta joj je činiti?
  • Milo

    12.07.2018 12:02
    E
    Pozovite ga i Pounijatite se jer vam Vladike naveliko to rade, a ovde mi solite pamet o patriotizmu!
  • joker

    12.07.2018 10:31
    ex 'šef države'
    To je bio poziv u stilu:
    "Dođi kod mene na rođendan, al' prvo pitaj moju mamu 'oće te pustiti."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija