Đorđević: Položaj žena u Srbiji na zavidnom nivou

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Sigurnu kuću u Pančevu i tom prilikom istakao da Srbija nastoji da otvori više sigurnih kuća i na taj način obezbedi utočište ženama kojima je to neophodno, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.
Nakon otvaranja više sigurnih kuća uspostavila bi se njihova međusobna saradnja i koordinacija koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova, a samim tim i obezbedila i veću bezbednost i zaštitu žena, rekao je Đorđević.
 
"Nesamostalnost i zavisnost žena je jedan od rizika koji nas vodi ka nasilju u porodici i svemu onome protiv čega se borimo. Porodično nasilje predstavlja ključnu senzitivnu temu u društvu i o njoj mora više da se razgovara", napomenuo je ministar.
 
Prema njegovim rečima, neophodno je eliminisati stereotipe koji postoje kada su u pitanju prava muškaraca i žena i aktivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena, jer time pomažemo njihovu nezavisnost.
 
"Položaj žena u Republici Srbiji već je na zavidnom nivou. Zadatak Vlade Srbije jeste da taj nivo dodatno podiže i verujem da ćemo u tome i uspeti", rekao je Đorđević, ocenjujući da se na taj način stvara moderno, demokratsko društvo.
  • iseljavanje

    12.07.2018 16:57
    @gladius
    uh mukice male, znaci ne moze sve odjednom
  • Dragan Kostic

    12.07.2018 16:53
    Položaj žena
    Dokle god se o ženama piše kao o obespravljenoj manjinskoj grupi njihov položaj neće biti na zavidnom nivu. Smešno bi bilo da je rekao da je položaj muškaraca u Srbiji na zavidnom nivou (mada istinito), jer je po ministru normalno da je položaj muškaraca takav kakav jeste, dok je našao da se pohvali položajem žena gde se eto ministar potrudio da čak i one dobiju prava slična pravima muškaraca. Eto i mi pomalo napuštamo pećinu. Baš smo napredovali.
  • Saruman

    12.07.2018 14:21
    Nema on ženu, pobegla je od njega u Sigurnu kuću

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.