Vlada Srbije: Japanu 500.000 evra zbog poplava, voćarima mineralno đubrivo

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da Japanu uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 500.000 evra zbog poplava u toj zemlji u kojima je stradalo oko 200 osoba i pričinjena ogromna materijalna šteta.
Vlada Srbije: Japanu 500.000 evra zbog poplava, voćarima mineralno đubrivo
Foto: 021.rs
"Imajući u vidu dosadašnju pomoć koju je Japan pružao Srbiji za vreme poplava 2014. godine, kada je Vlada Japana uputila pet miliona evra pomoći, a gradjani više od dva miliona evra, kao i razne donacije koje su usledile, Vlada Srbije odlučila je da u skladu sa svojim mogućnostima da doprinos saniranju štete koja je pogodila narod nama prijateljske zemlje", piše u saopštenju.
 
Voćarima mineralno đubrivo
 
Vlada je danas dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči 3.436.850 kilograma mineralnog djubriva KAN 27% N poljoprivrednicima koji ove godine imaju prijavljene površine pod voćem.
 
"Neophodno je da se jedinicima lokalne samouprave podnesu prijave u roku od deset dana od dana objavljivanja javnog poziva", navela je Vlada Srbije.
 
Poljoprivrednici mogu da preuzmu 300 kilograma đubriva po hektaru, najviše za jedan hektar površine pod voćem.
  • DonJuan

    13.07.2018 13:17
    Ono kad hoces da ispadnes baja a nema pas za sta da te ujede... Kao kum na srpskoj svadbi, kiti muziku hiljadarama da se pokaze, a posle jede hleba i pastete pola godine hahahahahahah
  • zabezeknuta

    12.07.2018 21:31
    To je za siromasnu Srbiju ogroman novac, a prebogatom Japanu nece znaciti ama bas nista sem u smislu lepog gesta. Drugo, ako su bili spremni da daju fudbalerima 10 miliona zasto onda Japanu salju samo 5% te sume?
  • Prava odluka

    12.07.2018 18:24
    Go Nipon!
    Podržavam.
    Japanci su u vreme Obrenovca poslali veliku pomoć.
    Mudro, poslali su i flaširanu vodu, konkretno.
    Jednaka stvar je sada i njima potrebna.
    Velika područja na severu Japana su bez pijaće vode zbog nevremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.