Na prodaju 23 nepokretnosti Vojske

Republička direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju 23 nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.
Na prodaju 23 nepokretnosti Vojske
Foto: 021
Među nepokretnostima, koje su navedene u oglasu objavljenom na sajtu Direkcije za imovinu, neke su vredne i više od milion evra.
 
Najvredniji je vojni kompleks "Medoševac" u Nišu, koji je ponuđen po početnoj ceni od 1,426 miliona evra, zatim vojni kompleks "Ul. Voje Dulić br.2" u Požarevcu, po ceni od 1,262 miliona evra, kompleks "Mira" u Leskovcu, sa cenom od 1,086 miliona evra.
 
Takođe, na prodaju je i kompleks u Ostružnici na Čukarici, po ceni od 940.194 evra i vojni kompleks "Lečilište Avala", po početnoj ceni od 586.200 evra.
 
Na prodaju su, između ostalog, i vojni kompleks "Klub VS" u Aleksincu, skladište "Potok Mesić–Belocrkvanski put" u Vršcu, kasarna "Dobočaš" u Irigu, vojni kompleks "Bukovac" u Petrovardinu, vojni kompleks strelište "Iline vode" u Kragujevcu, "Vila Katarina", po nameni skladište u Knjaževcu, poslovni prostori na više lokacija.
 
Vojni kompleks "Medoševac" skladište pogonskog goriva u Nišu čini osam objekata, površine 791,53 kvadratnih metara i zemljište površine 39.594 kvadrata.
 
Na prodaju je i vojni kompleks "Ul. Voje Dulić br. 2" po nameni Klub Vojske u Požarevcu, površine 1.592, 86 kvadrata, sa zemljištem površine 8,9 ari, kao i kompleks "Mira", skladište u Leskovcu, koji čine 15 vanknjižnih objekata, površine 3.621,62 metara kvadratnih i zemljište ukupne površine 5,98 hektara.
 
Oglašen je i vojni kompleks – "Reka Ostružnica - Sektor-2", skladište u Beogradu na Čukarici, površine 89.932 metara kvadratnih, kao i vojni kompleks "Lečilište Avala", kasarna u Beogradu–Voždovac, koji čini šest objekata, površine 677,91 kvadrata, sa zemljištem površine 175.519 kvadrata.
 
Pojedine kasarne i objekti prodaju se po sniženim cenama, pošto na prethodnim pozivima za kupovinu nije bilo zainteresovanih.
 
Za pojedine objekte, poput "Medoševca", u Ostružnici i Avali, se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagađeni neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nisu ispitani i očišćeni od neeksplodiranih ubojnih sredstava i troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupaca.
  • VladaN

    15.07.2018 12:58
    gde je...
    ...drug VOlin u celoj prici?
  • Kika Bibić

    15.07.2018 11:02
    U svim zemljama u tranziciji vojni objekti su dobili drugu namenu, za kulturu, humanitrni rad, u svakom slučaju društvenu namenu. Samo u Srbiji vojska ništa ne daje svom NARODU (kako nas vođa naziva9 već iz svega žele da izvuku profit (za nešto što i nije njihovo), a zapravo sve to radi vojska koja i ne postoji ima samo glavonju ministra!
  • Sally

    15.07.2018 09:08
    ma ajde
    "Lečilište Avala",po ceni od 586.200 evra.i Ostružnici na Čukarici, po ceni od 940.194 evra ovo mora da je neko stavio sapu vec kada su ovako povoljne cene

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.