Krivična prijava zbog krađe umetničkih dela iz Skupštine

Skupština Srbije podnela je tužilaštvu krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba zbog krađe slika, skulptura i mobilijara iz zdanja u noći petooktobarskih promena.
Krivična prijava zbog krađe umetničkih dela iz Skupštine
Foto: 021
Predsednica Skupštine Maja Gojković objasnila je za "Novosti" da je podnošenje prijave njena građanska i nacionalna dužnost.
 
"U pitanju su značajna umetnička dela koja pripadaju građanima i moraju biti pronađena i vraćena", naglasila je Gojković.
 
Prema njenim rečima, za krađu u zakonodavnom domu dosad niko nije odgovarao.
 
"U parlament su tokom juna vraćene tri fotelje. Komadi nameštaja pronađeni su tokom jedne policijske racije u Kaluđerici, na sajtu 'Kupujem-prodajem', ali i u Sokobanji", podsetila je Gojković.
 
Kako navode "Novosti", podnošenje krivične prijave zapravo je poslednji pokušaj da se vrati barem deo od 55 slika, ali i na desetine komada nameštaja, koliko od 5. oktobra 2000. nedostaje iz bogate skupštinske riznice, kao i da se odgovorni za pljačku privedu pravdi.
 
List napominje da je, ipak, to samo delić onoga što nedostaje iz parlamentarne postavke, koja je pre petooktobarskih promena brojala 156 umetničkih dela.
  • mile

    18.07.2018 09:12
    majooo??
    pa ti jos na slobodi ??!! a 400 miliona stete gradu ???!! to nema veze - zastarelo !!!i ti nekog vijas za stetu ???!! ovo , drzava ??!!samo to moze ovde ....!!!
  • /

    18.07.2018 08:14
    /
    juce je bio clanak o putu srbije

    ruska strana nastavlja odmazdu
  • Jovan

    18.07.2018 08:05
    A možda bi naša građanska i nacionalna dužnost trebala da bude tužba protiv tebe za ugovor koji si sklopila sa Ilijom Devićem za autobusku stanicu koja nikad nije proradila, jer će sada grad Novi Sad da plaća milionske iznose u evrima po kaznama za koje si ti kriva, šta misliš o tome?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.