Nova cena minimalne dopune uređaja za elektronsku naplatu putarine

Od ove nedelje više nije moguća dopuna uređaja za elektronsku naplatu putarine (ENP) po volji, već je minimalni iznos ograničen na 2.000 dinara.

Kako su saopštili "Putevi Srbije", učestali su postupci pojedinih vozača koji na ENP kanalima dopunjavaju uređaje samo za iznos putarine čime izbegavaju eventualno čekanje na prolazima za manuelnu naplatu putarine i prave zastoje u protoku vozila.

"Odluka je doneta kako bi se svim učesnicima koji su se opredelili za plaćanje putarine elektronskim putem omogućio komforan prolazak bez zaustavljanja kroz naplatne stanice", saopšteno je iz ovog preduzeća.

Dopuna uređaja za ENP moguća je na 148 prodajnih mesta "Puteva Srbije" i ovlašćenih distributera, a koja su raspoređena duž svih deonica autoputa, na graničnim prelazima, kao i u većim gradovima u Srbiji.

  • Žarko

    10.02.2024 23:08
    Izučite temu pre pisanja
    Koristim TAG odavno i prezadovoljan sam. Operater pravi obračun na 15 dana i pušta fakturu na mail potom ste dužni da potrošeni iznos obezbedite na vašem računu i ako nema kašnjenja pripadaju vam popusti koji su aktuelni.Nema nikakve naplate unapred nego kada prođete kroz naplatnu rampu bez ikakvih limita,jednom ili 1001 u toku godine.Kao i u svemu raspitajte se malo pre nego napadate nešto što lepo fercera a ko neće ovčice su uvek bile za šišanje.
  • Milan Mladenović

    24.03.2023 13:19
    Ima smisao samo u koliko je Tag uređaj jeftiniji barem za 50% i u koliko je min iznos 1000 dinara. Takođe da uplaćeni iznos ima neprekidno trajanje odnosno da nije vezan za period korišćenja, godinu i sl...takođe imao bi smisao u koliko korisnik ima popuste na putarinu barem 20% ovako je malo smešno...platiš uređaj..ovo može biti isplativo samo onima koji su stalno na auto putu, odnosno isti često koriste...Potvrđuje se ono da pojedinačni i povremeni korisnik sve plati skuplje, a to je proveren recept i u hrani i svemu jer recimo dok razni marketi po gradovima imaju popuste neko ko je iz ruralne sredine sve to plati duplo...
  • Bora Stojanović

    06.02.2020 01:11
    ENP
    Ovaj sistem naplate bi jedino imao smisla ako bi naplata išla preko kreditne ili debitne karte kao kad se plaća karticom bilo koja druga usluga/roba. Tako to funkcioniše u Italiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija