Telekom ukida emitovanje Srpske naučne televizije

Telekom Srbija odlučio je da ne produži ugovor sa Srpskom naučnom televizijom (SNTV) i 12. avgusta prekinuće emitovanje tog kanala kroz kablovski sistem Open IPTV, potvrdio je Udruženju novinara Srbije (UNS) direktor i glavni urednik SNTV Živojin Petrović.
Telekom ukida emitovanje Srpske naučne televizije
Foto: Pixabay
On je naveo da je program SNTV u sistemu Telekoma pet godina i do sada je ugovor nakon isteka automatski produžavan.
 
"Sada smo dobili dopis da ne žele da obnove ugovor i da naš TV kanal više neće emitovati", izjavio je Petrović i dodao da po ugovoru oni imaju pravo da raskinu saradnju bez obrazloženja.
 
Telekom Srbija: Srpska naučna televizija nije opravdala očekivanja
 
"Srpska naučna televizija nije opravdala očekivanja i potrebe Telekoma Srbije u tehničkom i programskom smislu", navodi se u odgovoru Telekoma na pitanje UNS-a zašto će prekinuti emitovanje ovog kanala.
 
"Stava smo da je programski koncept degradiran, da ciljevi nisu zadovoljeni ni u tehničkom ni u programskom smislu, niti ciljevi projekta uopšte. Iz navedenih razloga, Telekom Srbija nema dalji interes distribucije pomenutog kanala, a podršku naučnom konceptu nastavićemo kroz druge aktivnosti biznis modela", stoji u saopštenju i dodaje da je "gledanost SNTV-a tokom saradnje bila jako niska, a u poslednjih nekoliko meseci kanal je u share-u ispod pozicije 200 na listi gledanosti".
 
Junajted medija, koja je u većinskom vlasništvu kompanije KKR, dobila je prošlog meseca odobrenje od Komisije za zaštitu konkurencije da kupi SNTV. Fond KKR je preko kompanije "Junajted medija" u Srbiji vlasnik kablovskog operatera SBB i televizije N1.
  • -

    20.07.2018 08:40
    -
    ''...aktivnosti biznis modela.'' Ovi NISU NORMALNI. SNTV, uz 3. kanal RTS su jedino poučne, pristojne i noralne televizije.
  • Marko

    20.07.2018 07:35
    Tolike pinkove prenose, zarorali su narod.
  • /

    20.07.2018 06:54
    /
    auf, evo jos strajkaca gladju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija