Mihajlović: Nismo razmišljali o povećanju cene putarine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se ne razmišlja o povećanju cene putarine od sledeće godine.
Mihajlović: Nismo razmišljali o povećanju cene putarine
Foto: 021
"Nismo o tome do sada razmišljali", rekla je Mihajlović za RTS povodom najave vršioca dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka da će od državnog vrha tražiti povećanje cene putarine od sledeće godine.
 
Ona je rekla da su visine putarina posao Ministarstva finansija i Vlade Srbije, a da direktor "Puteva Srbije" zna šta je njegov posao i da se nada da će ga raditi.
 
Drobnjak je nedavno rekao da je reč o planiranom povećanju od 10 odsto na svim auto-putevima u Srbiji i naveo da će o tome razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
 
Mihajlović: Svi građani imaju koristi od većeg broja vozila na putevima
 
Srbija i svi njeni građani imaju koristi od toga što je na putevima Srbije danas 20 miliona vozila više nego pre dve godine, a do kraja godine može se očekivati 53 miliona, izjavila je Mihajlović. Ona je istakla da je Srbija danas zemlja koja praktično svake godine završava desetine kilometara auto-puteva i praktično najbrža tranzitna ruta sever-jug-istok-zapad.
 
"Mi smo inače mnogo brža ruta nego kada bi se išlo preko Bugarske i Rumunije. Preko 150 kilometara kada govorimo o auto-putevima, a u železnici čak 315 kilometara je Srbija kraća ruta nego kad se ide kroz druge države i ja sam ponosna na to što smo mi uspeli da vratimo taj saobraćaj sa nekih drugih koridora gde se odvijao, na naš Koridor 10", rekla je ona.
 
Navela je da je "Koridor 10" skoro završen, osim dvadesetak kilometara kroz Grdelicu i Sićevo i istakla da je država mnogo uradila na tom pravcu. Kako kaže, to se vidi po broju vozila, jer niko ne bi išao tim putem da nije najsavremeniji.
 
Mihajlović je dodala da je potrebno dodatno unaprediti auto-put, srediti odmorišta, kako bi se svi oni koji idu u ove delove Evrope odlučili da idu preko Srbije, jer "put nije samo put, već i sve ono pored".
 
Ona je takođe istakla da su gužve na putevima uobičajene i u Evropi, a ne samo u Srbiji, te pozvala vozače da koriste elektronsku naplatu na naplatnim rampama.
  • RVosha

    22.07.2018 16:45
    Smrdija
    Kada ce biti otvoren nov Zezeljev most ?
  • Saruman

    22.07.2018 15:09
    Ovo u prevodu znači: dosta krademo na svim drugim stvarima, nemoj sad da padnemo na putarini
  • Zorana

    22.07.2018 14:56
    Drobnjak je kukureknuo !! Znači , uskoro poskupljenje putarine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.