RHMZ upozorava na jake pljuskove s grmljavinom danas i sutra

U narednih sat vremena u Moravičkom okrugu očekuju se mestimično pljuskovi sa grmljavinom i lokalno gradom, naveo je pod oznakom hitno upozorenje RHMZ Srbije.
RHMZ upozorava na jake pljuskove s grmljavinom danas i sutra
Foto: Pixabay
Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na obilne padavine uveče i tokom noći, sa jakom grmljavinom, olujnim vetrom i pojavom grada.
 
Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama - više od 20 mm za tri sata - kao i sa jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje.
 
Kako se navodi u upozorenju, u ponedeljak i utorak u većini mesta će za 24 sata pasti od 20 do 30 mm kiše, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima.
 
I na području Beograda uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine, sa količinom većom od 20 mm za tri sata, lokalno i više, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode.
 
RHMZ upozorava i da će u poendeljak i utorak biti u porasti manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Kubrššnice, Lepenice i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne Morave, sa mogućnošću lokalnih izlivanja.
 
Za centralni, severni i zapadni deo Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm.
 
To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
  • Onaj

    22.07.2018 20:28
    Ne verujete - proverite
    Postoji jedna činjenica.
    Pre manje od 2 godine, jedan svetski bogataš, a čije je ime zabranjeno za pomenuti, a proteruju ga iz Mađarske, kupio je 3 meteorološke svetske kuće.
    U vesti koju sam čitao, nije pomenuto koje su to meteo kuće.
    E, sad, pitam se ja, te kuće baš i ne zarađuju mnogo.
    I što njemu te kuće trebaju, kad ne može potrošiti ono što ima?
    Pa odgovor se nameće sam.
    Da unosi pometnju i time se zabavalja a u odsudnom trenutku i da napravi paniku.
    Prošlo je vreme verovanja ovoj ili onoj meteo agenciji.
  • Ns 49

    22.07.2018 18:15
    Pa hoće li već jednom? Grmi, seva a kiše nema.
  • sh lj b hmz

    22.07.2018 18:05
    Uz svo duzno postovanje, RHMZ lupeta. Imate mnogo bolju i savremeniju prognozu na bilo kom sajtu, samo potrazite na google forecast europe map, i kraj price.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.