Stefan Cvetković za ponedeljak najavio konferenciju o detaljima pucnjave

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković najavio je da će u ponedeljak održati konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu.
Na konferenciji koja počinje sutra u podne Cvetković će govoriti o tome "kako funkcioniše sprega kvazipolitike organizovanog kriminala i kriminalne propagande u Srbiji", piše u najavi na sajtu Medija centra.
 
Cvetković je agenciji Beta rekao da će na konferenciji za medije izneti sve detalje od interesa za javnost, uključujući i njegove navode da su u sredu uveče pucali na njegov automobil. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je slučaj novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića "veoma neobičan". On je dodao da se u najmanju ruku mnogo toga ne slaže u izjavama koje je o napadima dao na saslušanju. Stefanović je podsetio da Bela Crkva nije toliko mala da niko ne bi čuo pucanj da ga je bilo, a kamoli više pucnjeva ili rafal. 
 
"Malo je čudno, nema ni čaure, ni svedoka, ni tragova od metaka, u najmanju ruku mnogo toga se ne slaže, ali ćemo sačekati rezultate. Nameće se zaključak da se nešto ne slaže ni sada, ni u slučaju otmice tokom koje je Cvetković telefonirao i slao poruke i naveo da su ga otmičari na kraju pitali gde želi da ga ostave", rekao je Stefanović. 
 
Novinar iz Bele Crkve naveo je da su u sredu uveče nepoznate osobe pucale na njega, a da ga je zatim sutradan oko 11 časova policija privela da da izjavu u svojstvu građanina. 
 
U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak. 
Prethodno, Cvetković je bio nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem tada su bili uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. 
 
Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice. U okviru te istrage, njemu je u petak oduzet pasoš.
  • novosađanin

    23.07.2018 10:47
    xx
    ovo mi sliči na "atentate" iz Informera.
  • fk

    22.07.2018 16:43
    Da sam na mestu ovog coveka svim silama bih trazio nacin da pobegnem odavde .
    A i ovako radim na tome.
  • NN92

    22.07.2018 16:28
    Treba da prestaneš da smaraš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija