Državljanin Srbije sa poternice Interpola uhapšen

Crnogorska policija je uhapsila državljanina Srbije P.V. (64) iz Šapca, za kojim je raspisana poternica Interpola zbog služenja sedmogodišnje zatvorske kazne.
Državljanin Srbije sa poternice Interpola uhapšen
Foto: Pixabay
Takođe, on je na poternici i zbog vođenja krivičnog procesa zbog ratnih zločina na Kosovu.
 
U saopštenju se navodi da je Interpol Beograd raspisao poternicu za njim radi izdržavanja sedmogodišnje kazne zatvora zbog trgovine drogom i teške krađe, kao i radi vođenja krivičnog postupka "zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila u saizvršilaštvu". 
 
Sumnja se da je ratni zločin počnio u periodu između 23. marta i 20. juna 1999. godine, u selu Ćuška blizu Peći, tako što je kao jedan od pripadnika paravojne jedinice "Šakali" ubijao i mučio civile albanske nacionalnosti, navodi se u saopštenju. 
 
Dodaje se da je "tom prilikom 41 lice lišeno života". Uhapšen je na teritoriji Opštine Bar, u mestu Utjeha, pošto ga je policija zatekla u vršenju krivičnog dela nezakonit ribolov, kada je, kako se navodi, dao policajcima lažne lične podatke. 
 
Uhapšeni će zbog Interpolove poternice biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.